Food

Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου με σπανάκι και φέτα

Συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου με σπανάκι και φέτα


Αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου με σπανάκι και φέτα είναι τόσο ζουμερά και γευστικά, που μάλλον θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Με υγιεινά υλικά, χαμηλά σε θερμίδες και εύκολη συνταγή, θα οδηγήσουν το μαγειρικό σας «παιχνίδι» στο επόμενο επίπεδο.

Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου θα χρειαστείτε:

300 γραμμάρια πλυμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι, σουρωμένο ώστε να έχουν φύγει όλα τα υγρά

½ κιλό άπαχο κιμά κοτόπουλου

100 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη

¼ κούπα ψίχα ψωμιού

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

6 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες

1 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. πιπέρι

1 κ.γλ. ρίγανη

Εκτέλεση

1. Τοποθετούμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε, ζυμώνοντας καλά τον κιμά. Τον χωρίζουμε σε 4 μεγάλα ή 6 μικρά κομμάτια και πλάθουμε τα μπιφτέκια.

2. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι, στο οποίο βάζουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο.

3. Τοποθετούμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι, από τη μία πλευρά για 4-5 λεπτά κι έπειτα τα γυρίζουμε. Είναι σημαντικό να κοιτάξουμε αν είναι ψημένα στη μέση τους, πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά.

4. Αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας μας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα φτιάξετε πεντανόστιμα σπιτικά ψωμάκια για burger

Απερίγραπτη λιχουδιά: Γεμιστό ψωμί με λουκάνικα και αβγό

H υγιεινή εναλλακτική: Πίτσα με βάση από κουνουπίδι

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



ΣΧΟΛΙΑ