• City Stories

    Απερίγραπτη λιχουδιά: Γεμιστό ψωμί με λουκάνικα και αβγό


    Μια εύκολη συνταγή για μια σπιτική λιχουδιά που θα σας τρελάνει. Η ιδέα του Γιάννη Λουκάκου μπορεί να σερβιριστεί σε τραπέζι, αλλά είναι και μια λύση για… ξαφνικές πείνες. Πώς να φτιάξετε το γεμιστό ψωμί με λουκάνικα και αβγό.

    Υλικά

    Για το καρβέλι γεμιστό

    • 1 καρβέλι στρογγυλό (500 γρ.)
    • 15 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
    • 25 γρ. μουστάρδα Dijon
    • 15 γρ. ελαιόλαδο
    • 200 γρ. λουκάνικο, κομμένο σε σχετικά μεγάλα κομμάτια
    • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε 4
    • 150 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
    • 100 γρ. πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μεσαία καρέ
    • 100 γρ. ντομάτα, κομμένη σε μεσαία καρέ
    • 4 γρ. φύλλα βασιλικού
    • 220 γρ. γκούντα, τριμμένη
    • 2 κρόκους
    • αλάτι
    • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

    Για το καρβέλι γεμιστό

    Κόβουμε το επάνω μέρος του ψωμιού και αδειάζουμε την ψίχα. Αλείφουμε με το βούτυρο και τη μουστάρδα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το λουκάνικο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.

    Βάζουμε το μισό τυρί στο κάτω μέρος του ψωμιού και καλύπτουμε με τη μισή ντομάτα και τον μισό βασιλικό. Προσθέτουμε πιπέρι και έπειτα ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά, σκεπάζουμε με την υπόλοιπή ντομάτα, τον βασιλικό και έπειτα με το υπόλοιπο τυρί.

    Ψήνουμε στους 160°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε τους κρόκους πάνω στην επιφάνεια των λιωμένων τυριών και επιστρέφουμε στον φούρνο για 1 λεπτό. Βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

    Πηγή: yiannislucacos.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έχετε ψωμί του τοστ; Φτιάξτε το πανεύκολο σουφλέ του Άκη Πετρετζίκη!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πιο γρήγορο ορεκτικό: Ατομικά πιτσάκια με φέτες ψωμιού και διάφορα υλικά



    ΣΧΟΛΙΑ