• Food

    H συνταγή για τα νοστιμότερα λαζάνια

    H συνταγή για τα νοστιμότερα λαζάνια


    Τα λαζάνια είναι ένα εύκολο και απλό πιάτο – εδώ θα βρείτε τη νοστιμότερη εκδοχή τους.

    Με τέλεια, πλούσια σάλτσα και μοτσαρέλα, θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Υλικά

    Για την σάλτσα 

    250 γραμμάρια ντοματάκια κονκασέ

    1 κρεμμύδι ξερό

    2 σκελίδες σκόρδο

    5-6 κλωράκια μαϊντανό

    2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι

    2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

    4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    Θυμάρι

    Βασιλικό

    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Αλάτι

    Για την Γέμιση

    300 γραμμάρια μοτσαρέλα

    100 γραμμάρια παρμεζάνα

    Για την κρέμα

    500 mL γάλα

    4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    1 κ.σ. βούτυρο

    1 κρόκο αυγού

    Μοσχοκάρυδο

    Αλάτι

    Επιπλέον θα χρειαστούμε

    200 mL γάλα φρέσκο

    150 mL κρέμα γάλακτος

    4 κ.σ. παρμεζάνα

    Εκτέλεση

    Για την σάλτσα 

    Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά, αφού έχουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

    Για την κρέμα

    Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε 400 mL γάλα.

    Ανακατεύουμε, το αλεύρι με το υπόλοιπο γάλα, πολύ καλά, μέχρι να διαλυθεί.

    Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα, μαζί με το αλάτι, το βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια, βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

    Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε, χτυπημένο, τον κρόκο.

    Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην πιάσει κρούστα, μέχρι να την χρησιμοποιήσουμε.

    Η συναρμολόγηση

    Στρώνουμε στο πυρέξ μία στρώση κρέμα και λίγη σάλτσα, για να μην κολλήσουν τα λαζάνια.

    Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και καλύπτουμε τον πάτο του πυρέξ με λαζάνια.

    Κάνουμε στρώσεις εναλλάξ με σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλας, παρμεζάνας και ζυμαρικών, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

    Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με το φρέσκο γάλα και περιχύνουμε τα λαχάνια, κουνώντας ελαφρά το πυρέξ για να πάει παντού.

    Περιχύνουμε με την κρέμα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια, για 45, περίπου, λεπτά.

    Περιμένουμε ένα τέτατρο να κρυώσει το φαγητό και σερβίροθμε!

     

    Διαβάστε επίσης:

    Η τέλεια συνταγή για λαχταριστά μακαρόνια Mac n Cheese

    Ζουμερά και λαχταριστά κεφτεδάκια με μακαρόνια και κόκκινη σάλτσα

    Καλοκαιρινή σαλάτα με μακαρόνια και ντοματίνια

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ