• Food

    Λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη

    • NewsRoom
    Λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Λαζάνια με κοτόπουλο και μπεσαμέλ από τον Άκη Πετρετζίκη


    Εύκολη συνταγή για λαζάνια με κοτόπουλο από τον Άκη Πετρετζίκη!

    Φτιάξτε την αγαπημένη και πιο νόστιμη συνταγή για λαζάνια στον φούρνο με λιωμένα τυριά! Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

    Έτοιμα σε 25 λεπτά!

    Συστατικά

    • 1 κρεμμύδι
    • 2 σκ. σκόρδο
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • 1 κιλό κιμά κοτόπουλο
    • 1 καρότο
    • 1 πιπεριά πράσινη
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 250 γρ. νερό
    • 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών σε βαζάκι
    • 1 πρέζα μπούκοβο
    • 1-2 κ.σ. κύμινο

    Για τη μπεσαμέλ

    • 100 γρ. βούτυρο
    • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    • 1 λίτρο γάλα
    • 50 γρ. γραβιέρα
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Για τη σύνθεση

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 300 γρ. λαζάνια
    • πιπέρι
    • 3 κ.σ. βασιλικό
    • 150 γρ. γραβιέρα

    Για το σερβίρισμα

    • βασιλικό

    Μέθοδος Εκτέλεσης

    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
    • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το θυμάρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε να πάρει χρώμα.
    • Κόβουμε το καρότο σε κυβάκια, την πιπεριά σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
    • Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε. Βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον ζωμό λαχανικών, το μπούκοβο, το κύμινο και ανακατεύουμε.
    • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.

    Για τη μπεσαμέλ

    • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
    • Μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφηθεί.
    • Βάζουμε το γάλα σε δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει μια βράση και να δέσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

    Για τη σύνθεση

    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος 27×35 εκ. απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το 1/3 από τα λαζάνια.
    • Απλώνουμε τον μισό κιμά, βάζουμε πιπέρι, 1 κ.σ. βασιλικό και 50 γρ. από τη γραβιέρα.
    • Κάνουμε άλλη μια στρώση από το1/3 από τα λαζάνια, τον υπόλοιπο κιμά, πιπέρι, βασιλικό και 50 γρ. γραβιέρα.
    • Απλώνουμε το τελευταίο 1/3 από τα λαζάνια, την μπεσαμέλ, τα υπόλοιπα 50 γρ. γραβιέρα και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
    • Ψήνουμε για 30 λεπτά, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 30 λεπτά να πάρει χρώμα.
    • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με βασιλικό.

    Δείτε βίντεο με τη συνταγή

    Διαβάστε επίσης:

    Γρήγοροι λουκουμάδες με φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Σπανακόπιτα από τον Άκη Πετρετζίκη



    ΣΧΟΛΙΑ