• Ροή Ειδήσεων

    SHIPPING FOCUS: Νέα χρονοναύλωση για bulker της Diana Shipping

    Συμεών Παληός ναυτιλία

    Συμεών Παληός, επικεφαλής των ναυτιλιακών εταιρειών Diana Shipping και Diana Containerships


    Αυτές είναι οι πέντε σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

    Νέο deal για τη Diana

    Στη χρονοναύλωση ενός bulker προχώρησε η ναυτιλιακή  του Συμεών Παληού, Diana Shipping. Συγκεκριμένα η εταιρεία προχώρησε στη υπέγραψε συμφωνία με την κινέζικη εταιρεία Ausca Shipping, για το panamax bulker Dione (χωρητικότητας 75.172-dwt και κατασκευής 2001). Η χρονοναύλωση θα έχε διάρκεια τουλάχιστον 15 μήνες, και οι ημερήσιοι ναύλοι ορίσθηκαν στα 10.350 δολάρια. Η Diana αναμένεται να βάλει στα ταμεία της 4,35 εκατ. δολ. συνολικά.

    Για «παλιοσίδερα» πλοίο της Chronos

    Στα διαλυτήρια στέλνει το tanker Asphalt Star (χωρητικότητας 46.432-dwt και κατασκευής 1996 η ναυτιλιακή εταιρεία Chronos Shipping.  συμφερόντων του Πρόδρομου Τσαντάογλου. Η τιμή καθορίστηκε στα 390 δολάρια ανά ldt. Η εταιρία, που ιδρύθηκε το 1972, έχει στο στόλο της τέσσερα panamaxes, τα οποία κατασκευάστηκαν μεταξύ του 2006 και του 2009 σε ιαπωνικά ναυπηγεία. Η Chronos Shipping εξειδικεύεται εδώ και χρόνια στην μεταφορά ασφάλτου.

    ναυτιλία ναυλαγορά

    Παραγγελία νεότευκτου bulker από την HTM Shipping

    Στη παραγγελία ενός bulk carrier (χωρητικότητας 64.000-dwt) προχώρησε η κινέζικη ναυτιλιακή εταιρεία HTM Shipping. Το φορτηγό πλοίο θα κατασκευασθεί στις γιάρδες Nantong Xiangyu Shipbuildin and Offshore Engineering. Το bulker θα παραδοθεί στην εταιρεία το 2020 ενώ τo κόστος κατασκευής δεν έχει γίνει γνωστό.

    Bulker ναυτιλία ναυλαγορά

    Τρεις νεκροί ύστερα από έκρηξη σε ρυμουλκό

    Τρία άτομα σκοτώθηκα ύστερα από έκρηξη που σημειώθηκε στο ρυμουλκό  William E. Strait, στον ποταμό Tennessee έξω από την Calvert City του Kentucky .Το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο για επισκευές όταν μία έκρηξη στο εσωτερικό του οδήγησε σε φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν τοπικές και ιδιωτικές οργανώσεις ώστε να προσφέρουν βοήθεια.

    Απόπειρα πειρατείας κοντά στην Υεμένη

    Στόχος πειρατών στην θαλάσσια περιοχή της Υεμένης έγινε το cement carrier NACC Valbella (χωρητικότητας 9.146-dwt). Σύμφωνα με την SAPU (Special Anti Piracy Unit) την Κυριακή 21 Ιανουαρίου ένα πειρατικό σκάφος προσέγγισε το NACC Valbella 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Mukallah. Όταν έγινε αντιληπτή η συγκεκριμένη κίνηση ένας ένοπλος φρουρός του SAPU, ο οποίος βρισκόταν στο NACC Valbella έριξε προειδοποιητικές βολές για να απομακρύνει το πειρατικό σκάφος. Οι πειρατές απάντησαν αλλά εν τέλει απομακρύνθηκαν από το σημείο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Σε ποια ελληνική ναυτιλιακή κατέληξε bulker της Pavimar

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι νέες κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών στα LR1 tankers



    ΣΧΟΛΙΑ