• Ναυτιλία

    Π. Λιβανός: Κεφάλαια 111 εκατ. ευρώ στα ταμεία της GasLog Partners

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd. ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Kεφάλαια 111 εκατ. δολ. συγκέντρωσε η ναυτιλιακή GasLog Partners LP, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς 4.600.000 προνομιούχων μετοχών σειράς Β.

    Οι μετοχές διατέθηκαν στην τιμή των 25 δολ. έκαστη και θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

    Τα έσοδα από την πώληση των μετοχών θα διατεθούν για επιχειρησιακούς σκοπούς, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν μελλοντικές εξαγορές, αποπληρωμή χρεών, κεφαλαιακές δαπάνες και επιπλέον κεφάλαια κίνησης. Παράλληλα, αναμένεται να χρηματοδοτήσουν και μελλοντικές αποκτήσεις πλοίων από τη μητρική εταιρία GasLog.

    Υπενθυμίζεται ότι το Σεπτέμβριο του 2017, η GasLog Partners εξαγόρασε από τη GasLog, το πλοίο Solaris (κατασκευής 2014), χωρητικότητας 155.000 cbm πλοίο,  έναντι 185,9 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, μέρος της χρηματοδότησης της εξαγοράς, προήλθε από την ανάληψη του τρέχοντος χρέους του πλοίου, που ανέρχονταν στα 117 εκατομμύρια δολάρια.

    Σημειώνεται ότι το Solaris είναι ναυλωμένο έως το 2021 από την πετρελαϊκή Shell, η οποία έχει δικαίωμα επέκτασης της ναύλωσης για πέντε ή δέκα ακόμα χρόνια.

    Με την κίνηση αυτή ο στόλος της GasLog Partners ανήλθε στα 12 πλήρως ιδιόκτητα πλοία LNG.

    Aνάδοχοι της δημόσιας προσφοράς ήταν οι Morgan Stanley, UBS Investment Bank, Stifel και Citigroup, ενώ η Credit Suisse ενήργησε ως συνδιαχειρίστρια.

    Τα μερίσματα των νέων μετοχών θα αποπληρώνονται ανά τρίμηνο, στις 15 Μαρτίου, Ιουνίου, Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου κάθε έτους έως το 2023. Μετά τις 15 Μαρτίου 2023, η εταιρία πιθανόν να επαναγοράσει κάποιες ή όλες τις μετοχές έναντι 25 δολαρίων την καθεμιά, συν ένα ποσό ίσο με όλα τα αθροιστικά και απλήρωτα μερίσματα.

    Παράλληλα, η διοίκηση της GasLog Partners LP ανακοίνωσε ότι θα δημοσιεύσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου της χρήσης 2017, στις 31 Ιανουαρίου 2018, πριν από τη έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πάνος & Θανάσης Λασκαρίδης: Γιατί επένδυσαν 200 εκατ. ευρώ σε ξηρά και θάλασσα το τελευταίο τρίμηνο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: SHIPPING FOCUS: 180 εκατομμύρια για τέσσερα νεότευκτα από την Berge Bulk

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Μαρτίνος: Νέο super deal για τον «ασταμάτητο» εφοπλιστή

     



    ΣΧΟΛΙΑ