• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Γ. Χρυσικός: Νέες επενδύσεις και εξαγορές ετοιμάζει η Grivalia με «προίκα» 112 εκατ. ευρώ

    Grivalia Χρυσικός

    Γιώργος Χρυσικός. Grivalia Management


    Έτοιμη για μια σειρά νέων δυναμικών επενδύσεων και εξαγορών μέσα στο 2017 δηλώνει η  Grivalia Properties, με «προίκα» τα κέρδη 62 εκατ. ευρώ του 2016 αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση 50 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε από την Παγκόσμια Τράπεζα.

    Όπως ανακοίνωσε ο  CEO της στην Grivalia Properties Γιώργος Χρυσικός, στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης για τη συμφωνία χορήγησης μακροπρόθεσμου δανείου 50 εκατομμυρίων ευρώ από το IFC της Παγκόσμιος Τράπεζα, η εταιρεία συνεχίζει να αναζητά επενδυτικές ευκαιρίες, πρωτίστως στην ελληνική αγορά.

    Ένα από τα πεδία όπου η ΑΕΕΑΠ έχει ήδη δρομολογήσει τέτοιες κινήσεις είναι αυτό που αφορά στο hospitality-hoteling μέσω της θυγατρικής Grivalia Hospitality S.A. Μετά την πρώτη επένδυση που αφορά την εξαγορά του 60% του “Pearl Island Project” στον Παναμά από την Dolphin Capital Investors, η Grivalia Hospitality εκτιμάται ότι σύντομα θα γνωστοποιήσει μια ακόμη επενδυτική κίνηση, αυτή τη φορά στην ελληνική αγορά.

    Η ΑΕΕΑΠ παράλληλα εξετάζει σημαντικό αριθμό νέων projects που αφορούν σε εμπορικούς και γραφειακούς χώρους, αξιοποιώντας μέρος των ταμειακών της διαθεσίμων (στο τέλος του 2016 έφθαναν τα 62 εκατ. ευρώ) αλλά και της χρηματοδότησης 50 εκατ. ευρώ από το IFC.

    Σημαντικό μέρος του επενδυτικού της πλάνου για το 2017 περιλαμβάνει την αναβάθμιση και ενεργειακή πιστοποίηση κτιρίων του χαρτοφυλακίου της. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χρυσικός ανέφερε πως μέσα στη χρονιά θα πραγματοποιηθούν τρία project ενεργειακής αναβάθμισης ακινήτων της, σε Μοσχάτο, Ν. Ιωνία και Άλιμο.

    Όπως αναφέρθηκε, τα τρία αυτά project συνολικά είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ και έρχονται να προστεθούν στα υπόλοιπα πέντε που έχουν ήδη υλοποιηθεί, ύψους επίσης 10 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 30 εκατ. ευρώ από τη χρηματοδότηση του IFC που αφορά στη βελτίωση των επιχειρηματικών υποδομών και την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης στον τομέα των εμπορικών ακινήτων, θα αφορούν, μεταξύ άλλων, και σε νέες προσθήκες στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ.

    Αναφορικά με την ανακατασκευή του PIRAEUS PORT PLAZA 1 η διοίκηση ανέφερε πως έχει ξεκινήσει και προχωρά με γοργό ρυθμό και θα ολοκληρωθεί νωρίς το εφετικό καλοκαίρι. Το ακίνητο που βρίσκεται πλησίον του λιμανιού του Πειραιά, καταλαμβάνει ένα οικοδομικό τετράγωνο αποτελεί τμήμα των παλαιών εγκαταστάσεων της “Παπαστράτος”. Το κτίριο από αποθηκευτικό χώρο μετατρέπεται σε επαγγελματικό κτίριο εμπορικών χρήσεων σύγχρονων προδιαγραφών. Η Grivalia βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις για την εκμίσθωσή του σε διεθνούς κύρους μισθωτές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έλληνες εφοπλιστές: Τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα με 333 εκατ. δολ. για αγορές πλοίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Τσάκος: Μυστικές επαφές με funds για τον ισχυρό εφοπλιστή

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Λιβανός-Δ. Κοπελούζος: Χρυσό deal για το φυσικό αέριο



    ΣΧΟΛΙΑ