• First Top Stories

    Αυτός είναι ο νέος CEO του ΤΑΙΠΕΔ. Ο ρόλος της κ. Ράνιας Αικατερινάρη

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Ο Ανδρέας Νεφελούδης και ο άγνωστος επενδυτής της ΕΝΚΛΩ

    Αλλαγές του θεσμικού πλαισίου ώστε να προχωρήσει η συμφωνία μερίδας πρώην εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας (ΕΝΚΛΩ, πρώην ΚΛΩΝΑΤΕΞ) υποσχέθηκε χθες ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης. Δεν μας είπε, όμως, ποιος είναι ο επενδυτής με τον οποίο έχουν συμφωνήσει οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ.

    Πρέπει να τον ξέρουμε, γιατί το δημόσιο χρηματοδότηση με κάτι δεκάδες εκατομμύρια, για προεκλογικούς λόγους, την ΕΝΚΛΩ και τώρα κινδυνεύουμε με πρόστιμο 30 – 40 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Δεν ξέρουμε αν χθες ρωτήθηκε ο κ. Νεφελούδης και αν επιβεβαίωσε ή διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες επενδυτής είναι η οικογένεια Συγγελίδη η οποία θέλει να επεκταθεί και στις κλωστές… Ούτε αν ρωτήθηκε αν στις νομοθετικές ενέργειες που προωθεί περιλαμβάνεται και η δυνατότητα των εργαζομένων να αγοράζουν προβληματικές ελληνικές επιχειρήσεις μέσω Κύπρου και Λουξεμβούργου!

    Οι φήμες για το Δ.Σ. της ΕΔΗΣ και το ΤΑΙΠΕΔ

    Οι μήνες περνούν, αλλά η ΕΔΗΣ, η θυγατρική του υπερταμείου που θα αποκτήσει τον έλεγχο σχεδόν όλων των κρατικών εταιρειών, δεν ιδρύεται! Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πως η ανακοίνωση της μεταβίβασης θα στενοχωρήσει πλήθος κομματόσκυλων που τριγυρίζουν σήμερα σε υπουργικά γραφεία.

    Το ίδιο συμβαίνει και με το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της ΕΔΗΣ η τοποθέτηση του οποίου καθυστερεί, επίσης επί μήνες. Χθες, όμως, κυκλοφόρησαν φήμες περί άμεσης ενεργοποίησης της ΕΔΗΣ καθώς είναι ένα από τα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης.

    Πάντως ο νέος CEO  του ΤΑΙΠΕΔ φημολογείται ότι έχει βρεθεί.  Θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Εργαζόταν σε ξένη τράπεζα στην Ελλάδα από όπου παραιτήθηκε προ ημερών. Είναι ο κ. Ριχάρδος Λαμπίρης και ήταν Director, Global Investment Banking, HSBC Bank. Είναι προσωπικός φίλος της CEO του Υπερταμείου Ράνιας Αικατερινάρη και ξέρει πολύ καλά την ΔΕΗ καθώς από την θέση του στην HSBC.

    Μάχη μέχρις εσχάτων μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ για το Ελληνικό

    Σήμερα θα κριθεί το αποτέλεσμα της πολυήμερης μάχης που δίνει η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη της επένδυσης στο Ελληνικό. Χθες ξεπεράστηκε ο σκόπελος της δασικής υπηρεσίας (αν και κατατέθηκαν νέες προσφυγές στο ΣτΕ για το θέμα!) και σήμερα κρίνονται όλα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

    Η στήλη επιμένει πως αν επικρατήσει η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ και κηρυχθεί αρχαιολογική ζώνη μεγάλο τμήμα της έκτασης τότε η επένδυση θα ματαιωθεί! Το έχουν καταλάβει στην κυβέρνηση και παρά την πυκνή αρθρογραφία κομματικών στελεχών το Σαββατοκύριακο πιέζουν το ΚΑΣ ώστε να μην προχωρήσει το θέμα της αρχαιολογικής ζώνης.

    Όλοι πιέζουν ώστε να αξιοποιηθεί το μνημόνιο μεταξύ υπουργείου Πολιτισμού – Ελληνικό ΑΕ και επενδυτή που προβλέπει τις θα γίνει αν βρεθούν αρχαία. Προσευχηθείτε!



    ΣΧΟΛΙΑ