• First Top Stories

    Χρήστος Μπάρλας: Γιατί αποχώρησε από την REAL 

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Η αποχώρηση του Χρήστου Μπάρλα:

    Η στήλη σπανίως αναφέρεται στα τεκταινόμενα στον δημοσιογραφικό κλάδο. Το έκανε όμως προ ημερών όταν ο ταπεινός σας αρθρογράφος έμαθε ότι αποχωρεί από την REAL ο στενός συνεργάτης και φίλος του επικεφαλής της εταιρίας, Χρήστος Μπάρλας. H επίσημη ανακοίνωση έγινε χθες το μεσημέρι. Προφανώς πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη σε μια επιχείρηση όπως είναι η REAL NEWS που απασχολεί δεκάδες ανθρώπους. Ο κ. Μπάρλας δεν είναι ένας απλός δημοσιογράφος. Ήταν επί χρόνια στενός συνεργάτης του κ. Νίκου Χατζηνικολάου και άνθρωπος  που ήξερε πάντα τα μυστικά των εταιριών που κατά καιρούς διοικούσε ο γνωστός Anchorman. Για αυτό τον λόγο στον Alpha παλαιότερα είχε ασχοληθεί με τα διοικητικά. Στην REAL ήταν Γενικός Διευθυντής και όχι CEO (δείγμα της εξυπνάδας του στους δύσκολους καιρούς  που ζούμε).

    Πάντα αποτελούσε (μαζί με τον κ. Δημήτρη Μιχαλέλη) σημείο αναφοράς για τις επιχειρήσεις του κ. Χατζηνικολάου. Οι λόγοι της αποχώρησης δεν έγιναν γνωστοί… Αλλά όλα τα πράγματα έχουν το ΤΕΛΟΣ τους.

    Ζήτησε 500 εκατ. ευρώ ο Χρήστος Κανελλάκης 

    Ο δικηγόρος Χρήστος Κανελλάκης ήταν ο σύζυγος της κ. Άννας Αγγελικούση. Για τους μη γνωρίζοντες η κ. Αγγελικούση είναι αδελφή του κορυφαίου εφοπλιστή (σε παγκόσμιο επίπεδο)  Γιάννη Αγγελικούση.  Μετά από σχεδόν 25 χρόνια οι δυο τους Χρήστος Κανελλάκης και Άννα Αγγελικούση αποφάσισαν να χωρίσουν.  Στην αγωγή του προς την τέως σύζυγο,  ο δικηγόρος κ. Κανελλάκης ζήτησε 500 εκατ. ευρώ γιατί όπως υποστήριζε εκείνος ήταν στην ουσία που γιγάντωσε την εταιρία με τα πλοία που έχει στην ιδιοκτησία της η κ. Αγγελικούση. Πάντως  ο κ. Κανελλάκης δεν φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τα παιδιά του καθώς το καλοκαίρι ο γιος του δεν τον κάλεσε στον γάμο του.

    Πως μεθοδεύεται το ναυάγιο του Ελληνικού

    Υπάρχουν διάφοροι αφελείς οι οποίοι έσπευσαν χθες να τσιμπήσουν στις διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου περί δυσφορίας του πρωθυπουργού, περί παρέμβασης που οδήγησε στη χθεσινή θετική ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, κλπ.

    Κύριοι, μεθοδεύεται με μαθηματική ακρίβεια η ακύρωση της μεγάλης επένδυσης, αν δεν υπάρξει ουσιαστική παρέμβαση ώστε να μην ανακηρυχθεί μεγάλο τμήμα της έκτασης σε αρχαιολογική ζώνη. Αν την Τρίτη συμβεί το μοιραίο, τότε ξεχάστε το σχέδιο ανάπτυξης του Ελληνικού.

    Και εξηγούμαστε: Επί σχεδόν 70 χρόνια υπήρχε στην περιοχή μόνο μία αρχαιολογική ζώνη, στον Αγιο Κοσμά.

    Κατασκευάστηκε ολόκληρο αεροδρόμιο, επεκτάθηκε το αεροδρόμιο, έγιναν σημαντικά ολυμπιακά έργα, χωρίς να ευαισθητοποιηθούν οι αρχαιολόγοι.

    Πότε ξύπνησαν; Όταν, επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης, διεφάνη πως η μεγάλη επένδυση για το Ελληνικό θα προχωρήσει! Τότε ξαφνικά εμφανίστηκε και η εισήγηση για την ανακήρυξη σε αρχαιολογική ζώνη του μεγαλύτερου τμήματος του πρώην αεροδρομίου. Με λίγες δεκαετίες καθυστέρηση.

    Μπορεί η πλευρά της Lamda Development να διατηρεί χαμηλούς τόνους, αλλά είναι γνωστό τι συμβαίνει σε περιοχές που ανακηρύσσονται αρχαιολογικές ζώνες. Ούτε το χρώμα στο παράθυρο δε μπορείς να αλλάξεις χωρίς άδειας της αρχαιολογικής υπηρεσίας.

    Όχι να φτιάξεις ουρανοξύστες με προχωρημένο σχεδιασμό.

    Γι’ αυτό μην αγοράζετε τις δακρύβρεχτες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την επένδυση “με σεβασμό στη νομιμότητα”. Ειδικά όταν θυμήθηκαν “τη νομιμότητα” αφού έχουν περάσει επτά δεκαετίες και κάτι τόνοι μπετόν.

    Η ταχύτητα των μεταρρυθμίσεων κρίνει την ανάκαμψη

    Συνάντηση με μεγάλους πελάτες είχε χθες το βράδυ στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής. Στέλεχος επιχείρησης που παρακολούθησε τις παρεμβάσεις, συγκράτησε όσα είπε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Παν. Ρουμελιώτης.

    Εξήγησε πως η ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας συνδέεται με “γρήγορα κλεισίματα των μελλοντικών αξιολογήσεων και μεγαλύτερη υιοθέτηση της ορθής εφαρμογής των μεταρρυθμιστικών μέτρων”, με “επιτάχυνση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων” και την “αυστηρή εφαρμογή των πρόσφατων μεταρρυθμίσεων που αφορούν το νομικό καθεστώς επίλυσης εξωδικαστικών διαφορών και πτωχευτικού δικαίου”.

    Ο ίδιος μίλησε για την ανάγκη “επιτάχυνσης της αναμόρφωσης του ελληνικού επιχειρηματικού τοπίου” αλλά και για “ενίσχυση των κλάδων της ελληνικής οικονομίας που εμφανίζουν υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως τουρισμός, ενέργεια, τυποποίηση και μετασχηματισμός αγροτικών προϊόντων, νέες τεχνολογίες, καθώς και των εταιρειών εντάσεως εργατικού δυναμικού”.

    Πρόεδρε, εμείς τα ξέρουμε. Στην κυβέρνηση τα έχουν ακούσει; Και αν τα έχουν ακούσει, τα έχουν καταλάβει;

    Τα ίδια λέει και ο Γ. Στουρνάρας

    Σχεδόν αντίστοιχες ήταν και οι χθεσινοβραδινές επισημάνσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα σε εκδήλωση του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

    Αφού μίλησε για τις καλές επιδόσεις της οικονομίας ο Γ. Στουρνάρας αναφέρθηκε στους κινδύνους.

    Στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός πως “απαιτείται η αποφασιστική και οριστική άρση των εμποδίων που ανακύπτουν από διάφορα μικρά ή μεγάλα οργανωμένα συμφέροντα και συντεχνίες, που επιβαρύνουν το επιχειρηματικό κλίμα και δυσχεραίνουν την υλοποίηση επενδύσεων και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων, ακόμη και αυτών που έχουν ήδη εγκριθεί”.

     Λέτε να αναφέρονταν στο Ελληνικό; Μπα!

    Πάρτι για κόκκινα δάνεια 

    Να μην ξεχάσω να σας πως ότι ήδη κάποιοι δεν κρύβουν της χαρά τους από τις δουλειές που έχουν ανοίξει στα κόκκινα δάνεια. Το δικηγορικό γραφείο Μπαχάς-Γραμματίδης και η δικηγορική εταιρεία Clayton έκαναν πάρτι προχθές στην ταράτσα πάνω από το γραφείο τους στην Πλατεία Συντάγματος για να γιορτάσουν την συναλλαγή που έκαναν με την Attica Bank για τα κόκκινα δάνεια. Παρούσα και η διοίκηση της τράπεζας με τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη ιδιαίτερα ευδιάθετο να μιλάει με την εκπρόσωπο της Clayton.

    Και γιατί να μην κάνουν πάρτι; Αφού αυτοί είναι παντός καιρού. Ηταν στην τράπεζα και στο Δ.Σ. της τράπεζας όταν αποκαλύφθηκε η τεράστια τρύπα και παραμένουν στην Attica,  συνεχίζοντας ακάθεκτοι τις business.

    Θέλουν ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά!

    Ποιο είναι το συμπέρασμα από όσα γράφει σήμερα ο ταπεινός σχολιογράφος σας; Πως ο κ. Τσίπρας θέλει να εμφανιστεί ως υποστηρικτής των επενδύσεων χωρίς να τα βάλει με τις συντεχνίες που απομυζούν επί δεκαετίες τη χώρα. Κάποιες από αυτές εμφανίζονται και ως επιστημονικά σωματεία.

    Στην πραγματικότητα εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της συντεχνίας και ας βουλιάζει η Ελλάδα. Και αν ο πρωθυπουργός δεν κινηθεί κατά μέτωπο εναντίον τους απλώς θα συνεχίσουν να τον περιγελούν.

    Όπως έπραξαν στην περίπτωση του Ελληνικού, της Αφάντου στη Ρόδο και τόσων άλλων σχεδίων που έμειναν στα χαρτιά για να πέφτουν οι παχυλοί μισθοί των συντεχνιών. Και τα “εξαιρέσιμα”!

    Θα ήταν βέβαια παράληψη να μην πούμε για τον φαφλατά – όπως αποδείχθηκε – υφυπουργό Οικονομίας, Στέργιο Πιτσιόρλα, τα λόγια του οποίου εάν γίνονταν επενδύσεις, τότε η Ελλάδα θα ήταν το πλουσιότερο μέρος του πλανήτη Γη



    ΣΧΟΛΙΑ