• Architecture & Design

    Rock Cabins: Ένα θέρετρο στην Ουγγαρία

    • NewsRoom


    Γιγαντιαίες ρουνικές λίθους φέρνουν στον νου οι καμπίνες του θέρετρου «Rock Cabins» που σχεδίασε και κατασκεύασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Hello Wood στο Csóromfölde, ένα πρώην αγρόκτημα στην Ουγγαρία.

    Με μια πρώτη ματιά, οι έξι καμπίνες απέχουν από αυτό που αντιλαμβανόμαστε ως συνηθισμένα καταλύματα· το φουτουριστικό, σαν ογκόλιθος σχήμα τους απηχεί την έννοια ενός παμπάλαιου οικισμού.

    Ο μονολιθικός χαρακτήρας τους υπογραμμίζεται με χρήση ακανόνιστων επιπέδων, μυτερών κορυφών και πάνελ σε σκούρο γκρι χρώμα, ενώ τα ανοίγματα διατηρούνται στο ελάχιστο δυνατό για να μη διακόπτουν το τελικό ομοιογενές σχήμα.

    Ο κύριος στόχος του αρχιτεκτονικού γραφείου ήταν η δημιουργία ενός θέρετρου που θα ταιριάζει απόλυτα με τη φύση. Οι καμπίνες εμπνεύστηκαν από τα σχήματα των βράχων, ενώ προσφέρουν στους επισκέπτες τη μοναδική αίσθηση σύνδεσης με την ύπαιθρο κατά τη διάρκεια της διαμονής.

    Οι μορφές των δωματίων δημιουργούν μία σύνδεση μεταξύ του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Η χρήση ξύλου για τα σπίτια υποδηλώνει φυσικότητα, που θυμίζει τα υλικά που υπήρχαν πάντα στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική.

    Σε συνεργασία με το TreeHouses που έχει δημιουργήσει τις ιδιαίτερα δημοφιλείς καμπίνες στο Noszvaj, το γραφείο Hello Wood δημιούργησε το θέρετρο για να δώσει νέα πνοή στην περιοχή μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

    Οι αρχιτέκτονες στοχεύουν στη δημιουργία ενός τουριστικού προορισμού για όλες τις εποχές του χρόνου και δουλειών για τους ντόπιους, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία.

    «Με το πέρασμα των χρόνων, αγαπήσαμε πολύ την περιοχή όπου εγκαθιστούσαμε τα κάμπινγκ μας. Ωστόσο, ήταν σαφές ότι από τη στιγμή που ολοκληρώνονταν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ, ο κόσμος εγκατέλειπε το Csóromfölde και τα γύρω χωριά, για το μεγαλύτερο διάστημα της χρονιάς. Από τώρα και στο εξής, θα είμαστε σε θέση να δώσουμε δουλειά στους ντόπιους όχι μόνον στο εργοτάξιο αλλά και μέσα από τα καθήκοντα λειτουργίας, και για όλον τον χρόνο» επεσήμανε ο András Huszár, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Hello Wood.

    Δείτε φωτογραφίες:

    Με πληροφορίες και φωτογραφίες από hellowood.eu και ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Dior: Γεμάτο στυλ και φινέτσα το pop up store στο Κάπρι

    Άμστερνταμ: Πάνω στο νερό το συγκρότημα κατοικιών «Sluishuis»



    ΣΧΟΛΙΑ