• City Stories

    Μια μοναδική εμπειρία: Δείπνο σε σπήλαιο 18 μέτρα κάτω από την Γη (pics)

    To σπήλαιο Chukum Cenote


    Μια ξεχωριστή εμπειρία θα ζήσει κανείς, αν αποφασίσει να επισκεφθεί το πολυτελές θέρετρο στο Μεξικό, που προσφέρει τη μοναδική εμπειρία της απόλαυσης ενός γεύματος 18 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της Γης.

    Πιο συγκεκριμένα, όσοι επισκεφθούν το Μεξικό και αποφασίσουν να διαμείνουν στο Grand Velas Riviera Maya του Μεξικού, ένα ξενοδοχείο AAA Five Diamond, θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να κατέβουν κάτω από την επιφάνεια της Γης, σε ένα βάθος αρκετών μέτρων, για μια ιδιωτική περιήγηση στο Chukum Cenote, ένα σπήλαιο όχι και τόσο γνωστό στους περισσότερους.

    To Grand Velas Riviera Maya στο Μεξικό

    Το σπήλαιο αυτό, με τους ατελείωτους σταλακτίτες και σταλαγμίτες, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα σημείο σαν λίμνη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν την βουτιά τους στα κρυστάλλινα νερά του σπηλαίου, ενώ στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να γευματίσουν στο εστιατόριο που βρίσκεται εκεί, 18 μέτρα κάτω από την Γη.

    Μέσα στο σπήλαιο

    Όσοι κάνουν αυτή την επιλογή, θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα γκουρμέ γεύμα τριών πιάτων, δια χειρός του Γάλλου αρχιμάγειρα των Velas Resorts, Michel Mustiere.

    Το μενού μπορεί να προσαρμοστεί, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και ανάγκες, αλλά περιλαμβάνει τυρί και αλλαντικά, τερίν πάπιας και χειροποίητες τρούφες.

    Ο σεφ που επιμελέιται το δείπνο, Michel Mustiere

    Σημειώνεται ότι, εκτός από την εμπειρία του γκουρμέ δείπνου, οι επισκέπτες μπορούν ταυτόχρονα να δοκιμάσουν παραδοσιακά ποτά της περιοχής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν το bacanora, λικέρ από αγαύη, το sotol, απόσταγμα από dasylirion wheeleri και το pox, αλκοολούχο ποτό των Μάγια.

    Όλη αυτή η μοναδική εμπειρία έρχεται, βέβαια, με κάποιο κόστος, αφού το Gourmet Cenote κοστίζει 7.000 δολάρια για μια παρέα έως οκτώ ατόμων και περιλαμβάνει τη μεταφορά στο σπήλαιο, τους φόρους και το φιλοδώρημα. Η απόδραση διοργανώνεται μόνο για όσους διαμένουν στο Grand Velas Riviera Maya, το οποίο βρίσκεται σε έκταση 80 εκταρίων σε ζούγκλα και μακρόβιο δάσος, αλλά και πολύ κοντά σε μια παραλία με λευκή άμμο στην Riviera Maya.



    ΣΧΟΛΙΑ