• Architecture & Design

    Dior: Γεμάτο στυλ και φινέτσα το pop up store στο Κάπρι

    • Μαρία Μπότη


    Στο μαγευτικό Κάπρι της Ιταλίας βρίσκεται το παραμυθένιο pop up κατάστημα της Dior.

    Αντανακλώντας την έννοια της καλοκαιρινής ανεμελιάς, συνδυασμένης με άπλετο στυλ και φινέτσα, το Κάπρι δεν συγκαταλέγεται τυχαία ανάμεσα στους πιο κοσμοπολίτικους νησιωτικούς προορισμούς. Έτσι και η επιλογή του οίκου Dior δεν ήταν καθόλου τυχαία…

    Το Κάπρι αποτελεί μια μοναδική τοποθεσία, πόλο έλξης για πολλούς τουρίστες, καθώς συνδυάζει εκπληκτικά τα φυσικά στοιχεία· ήλιο, θάλασσα και βλάστηση.

    Με θέα τα γαλάζια νερά της Μεσογείου, μέσα σε ένα απίστευτο σκηνικό φωλιασμένο σε ένα βράχο αναδύεται ο μαγικός κόσμος του οίκου Dior σε ένα μπαλκόνι, το οποίο είναι προσβάσιμο από τη θάλασσα χάρη σε μια ειδική υπηρεσία με σκάφος.

    Το design studio “Thirtyone με έδρα τη Ρώμη δημιούργησε ένα κατάστημα με ειδυλλιακή διακόσμηση που συνδυάζει μπαμπού και ζαχαροκάλαμο, οροφές με φυτά και εκπληκτική θέα. Ένα απίστευτο σκηνικό που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με το γύρω τοπίο και τη φύση.

    Οι φυσικές επιφάνειες από μπαμπού, εμπλουτισμένες με ορειχάλκινες λεπτομέρειες, εναλλάσσονται με ουδέτερους τόνους που ενισχύουν τα τολμηρά χρώματα της συλλογής Dior.

    H «καρδιά» του έργου είναι η μικρή σπηλιά στον βράχο που περιλαμβάνει εντυπωσιακά ρούχα και αξεσουάρ, καθώς και αποκλειστικές συλλογές.

    Παράλληλα,  οι καμπίνες παραλίας διακοσμημένες με αναγνωρίσιμα στοιχεία του οίκου Dior, όπως το μοτίβο Toile de Jouy και οι bayadère ρίγες, ολοκληρώνουν το μεσογειακό σκηνικό.

    Το pop up κατάστημα περιλαμβάνει επίσης μερικά αποκλειστικά είδη από τη σειρά “Dior Maison”, συμπεριλαμβανομένων skateboards, ομπρέλες, ξαπλώστρες, κεριά, κεραμικά είδη και μαξιλάρια.

    Όλα τα υλικά και οι υφές είναι μια προσεκτική επιλογή της τοπικής παραδοσιακής βιοτεχνίας που ενσωματώνει εμβληματικά στοιχεία του οίκου Dior.

    Τέλος, η εντυπωσιακή είσοδος με το neon λογότυπο J’ ADIOR CAPRI μέσα στα φυτά δημιουργεί ένα άκρως instagram-ικό spot που δεν περνά απαρατήρητο.

    Το pop up κατάστημα στο Κάπρι είναι ένας φόρος τιμής στην αγάπη του Christian Dior για την ιταλική Ριβιέρα και αγκαλιάζει πλήρως την παράδοση της μεσογειακής αισθητικής και του απύθμενου στυλ.

    Με πληροφορίες και φωτογραφίες από designboom.com

    Διαβάστε επίσης:

    Άμστερνταμ: Πάνω στο νερό το συγκρότημα κατοικιών «Sluishuis»

    Acro Suites: Ένα μοναδικό θέρετρο στην Κρήτη χτισμένο μέσα στα βράχια



    ΣΧΟΛΙΑ