• Architecture & Design

    Legacy Luxury Boutique Hotel: Ένα ξενοδοχείο που υμνεί την κληρονομιά της Κρήτης

    • Μπήλη Στεφανή
    Legacy Luxury Boutique Hotel


    Στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, -στην πλατεία Ελευθερίας- στην Κρήτη, δημιουργήθηκε ένα 5άστερο luxury boutique hotel, το Legacy Luxury Boutique Hotel με στόχο να προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις στους επισκέπτες του και ταυτόχρονα να τους μυήσει στα μυστικά και το μοναδικό στον κόσμο, σύμπαν της Κρήτης.

    Γεύσεις και πολιτισμός δένουν αρμονικά σε αυτό το κτίριο του 1950 το οποίο υπήρξε landmark για την πόλη καθώς εκεί στεγάζονταν στο παρελθόν, τα γραφεία της Ολυμπιακής.

    Ο αρχιτέκτονας Εσωτερικών χώρων Aχιλλέας Κρητικός, σχεδίασε την πλήρη ανακαίνιση και το interior design του κτιρίου, με στόχο να το ξανακάνει σημείο αναφοράς για την πόλη, με την καινούργια του όμως πλέον ιδιότητα.

    Από την αρχή, ξετυλίγοντας τον μίτο του concept, επιθυμία του interior architect, ήταν να συνδυάσει με τρόπο ευφάνταστο τον πολιτισμό με την γαστρονομία αποφεύγοντας τα προφανή διακοσμητικά κλισέ.

    Σαν αποτέλεσμα, δημιουργήθηκαν 12 μοναδικές θεματικές σουίτες, εμπνευσμένες από τρεις επιφανείς προσωπικότητες της Κρήτης, τον συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, τον ζωγράφο Ελ Γκρέκο και τον ποιητή Βινσέντζο Κορνάρο.

    Ο επισκέπτης σήμερα, μπαίνοντας σε κάθε δωμάτιο ξεκλειδώνει και ένα κομμάτι από τον πολιτισμό του νησιού, βλέποντας τις αναφορές –μέσα από το design- στα έργα των κορυφαίων αυτών Κρητικών καλλιτεχνών.

     

    Τα έπιπλα σχεδιάστηκαν ειδικά για την κάθε σουίτα από τον Αχιλλέα Κρητικό, αντανακλώντας την αισθητική και το στυλ της περιόδου του ’50.

    Βελούδινοι καναπέδες, σκαλιστά έπιπλα, εντυπωσιακοί πολυέλαιοι και καθρέφτες, προσφέρουν εκλεπτυσμένη κομψότητα στους χώρους, ενώ διάφορες λεπτομέρειες, υφάσματα και χρώματα συμβάλλουν ώστε το αποτέλεσμα να φέρει έναν αέρα “vintage”.

    Πρωταγωνιστής στα δωμάτια, είναι και τα πρωτότυπα ‘deli stations”, ένα σκρίνιο για την ακρίβεια, επίσης σχεδιασμένο από τον Interior architect, Αχιλλέα Κρητικό.

    Κατασκευασμένο από ξύλο και λευκό μάρμαρο Διονύσου, θυμίζει το «ντουλάπι της γιαγιάς» και προσφέρει στον επισκέπτη μια γνωριμία με τις κρητικές γεύσεις, – παραδοσιακά προϊόντα, βότανα, ελαιόλαδο, κ.α.

    Έχοντας δημιουργήσει χώρους που είναι ταυτόχρονα luxury και homey, μια πρωτότυπη εμπειρία διαμονής, όπου ο πολιτισμός συναντά τη γαστρονομία, ο Αχιλλέας Κρητικός επέλεξε και χάρισε και το όνομα “Legacy” στο ξενοδοχείο θέλοντας να κλείσει μέσα σε αυτό την πλούσια κληρονομιά που κουβαλά το νησί της Κρήτης.

    Διαβάστε επίσης:

    Eκατοντάδες interactive ωοειδή πλημμυρίζουν το Hong Kong

    Mavrommataion Apartment: Ένα εξοχικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης

    Προς πώληση ένα εντυπωσιακό κτήριο στην Ακρόπολη έναντι 50 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες + video)



    ΣΧΟΛΙΑ