• Architecture & Design

    Mavrommataion Apartment: Ένα εξοχικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης

    Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας - Mavrommataion Apartment


    O Γιώργος Κατσάνος και η Στεφανία Τσιγκούνη του στούντιο Threshold επανερμηνεύουν την αφήγηση ενός διαμερίσματος στην καρδιά της Αθήνας. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας, στη διασταύρωση δύο κεντρικών λεωφόρων. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης είχε αναλάβει μια σειρά από ανακαινίσεις, αφαιρώντας πολλά από τα αρχικά του στοιχεία.

    Κατά συνέπεια, οι αρχιτέκτονες αντιμετώπισαν δύο σημαντικές προκλήσεις: την ηχορύπανση από τις λεωφόρους, αλλά και μια σειρά χώρων που στερούνταν πλαισίου.

    Ωστόσο, μέσα στον θόρυβο, οι τρεις βεράντες του διαμερίσματος είχαν εκπληκτική θέα: το πάρκο, τη θάλασσα, την Ακρόπολη και την πόλη.

    Στόχος τους ήταν να αναδείξουν αυτήν την αντίφαση, δημιουργώντας μια μεσογειακή εξοχική κατοικία ακριβώς εν τω μέσω της πόλης.

    Mavrommataion Apartment

    Εφαρμόστηκε παντού πάτωμα από τερακότα, συνδυάζοντας άψογα τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και εξαλείφοντας τα οπτικά όρια. Αντίστοιχα, τοποθετήθηκαν παράθυρα με τριπλά τζάμια σε διακριτικό λαδί χρώμα (που παραπέμπουν στην ελληνική ύπαιθρο) για να παρέχουν ακουστική άνεση και να απομονώνουν τους χώρους από τους ήχους της πόλης.

    Στον τελευταίο όροφο, απομονωμένο από τα περίχωρά του, στηρίζεται ένα γραφείο από ξύλο πεύκου, μήκους δύο μέτρων – ένα μικρό έργο τέχνης, μες στην απλότητα του.

    Εν τω μεταξύ, τα υπόλοιπα υλικά στην κουζίνα και στο μπάνιο, σε διάφορες αποχρώσεις του λευκού, προσφέρουν ένα διακριτικό σκηνικό.

    Mavrommataion Apartment

    Το έργο στοχεύει να χρησιμεύσει ως υποχώρηση από την καθημερινή ζωή της πόλης, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση ισορροπίας.

    Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

    Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

    Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

    Διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας

    Photography: Vasso Paraschi

    Διαβάστε επίσης:

    Προς πώληση ένα εντυπωσιακό κτήριο στην Ακρόπολη έναντι 50 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες + video)

    O designer Benjamin Fainlight ανεβάζει ταχύτητες με τον Rolls-Royère

    Ο οίκος Christofle εμπνέεται από το Roland Garros



    ΣΧΟΛΙΑ