• Architecture & Design

    Eκατοντάδες interactive ωοειδή πλημμυρίζουν το Hong Kong


    H teamLab εγκαθιστά εκατοντάδες διαδραστικά installations στο πάρκο Tamar του Χονγκ Κονγκ.

    Εν όψει της φετινής Art Basel Hong Kong, η συλλογική ομάδα τέχνης και design teamLab συνεργάστηκε με το Τμήμα Αναψυχής και Πολιτιστικών Υπηρεσιών της πόλης για να παρουσιάσει το “teamLab: Continuous” – μια υπαίθρια έκθεση που εκτείνεται σε όλο το πάρκο Tamar και την κεντρική και δυτική περιοχή περιπάτου. Η έκθεση αποτελείται επίσης από δύο βασικά στοιχεία, που περιλαμβάνουν εκατοντάδες ωοειδή στο «Resonating Life Who Continues to Stand» και τα δέντρα που παράγουν φως στο «Resonating Trees».

    «Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ ενός σχήματος αυγού και ενός ωοειδούς είναι ότι το τελευταίο θα αναπηδά πάντα πίσω – δεν πέφτει». Στο πνεύμα αυτής της εξήγησης, ο Takashi Kudo, μέλος του teamLab και Διευθυντής Επικοινωνίας εξηγεί πως «τα ωοειδή είναι μια μεταφορά για τα ανθρώπινα συναισθήματα». Κάθε φορά που τα ωοειδή πιέζονται προς τα κάτω, ανάβουν με χρώμα καθώς ανασηκώνονται μόνα τους. Παρομοιάζοντας τη μηχανική των ανθρώπινων συναισθημάτων, η έκθεση μεταδίδει μια θετική προοπτική για την ανάταση από την αρνητική διάθεση με αισιοδοξία.

    Επιρρεπές στις αλλαγές στο περιβάλλον του, όταν ένα ωοειδές πυροδοτείται (από ανθρώπινη επαφή, δυνατό αέρα ή δυνατή βροχή), αλλάζει χρώμα. Και αυτή η αλλαγή θα εξαπλωθεί στα γειτονικά ομοειδή του, δημιουργώντας μια συζήτηση σε φως και χρώμα. Αυτή η αλλαγή στο χρώμα επεκτείνεται και στα δέντρα που βρίσκονται κοντά στην έκθεση, ενθαρρύνοντας μια συνεχή συνομιλία μεταξύ κοινότητας, πόλης και φύσης.

    Ενώ η φύση κινείται, τα κτίρια είναι πάντα ακίνητα – τα ωοειδή χρησιμεύουν ως κάτι που βρίσκεται ανάμεσα στα δύο, καθώς αγκαλιάζουν τις κινήσεις της φύσης. Και, αντίθετα με τους ανθρώπους ή τα φυτά, δεν καταρρέουν ποτέ. Το αγαπημένο τμήμα της έκθεσης του Kudo περιλαμβάνει μια χούφτα αιωρούμενα ωοειδή στη θάλασσα. Καθώς η θάλασσα είναι συνεχώς ασταθής, αποτυπώνει πραγματικά τη φύση των ωοειδών. Οι διάφορες αποχρώσεις που παράγονται από αυτά αντηχούν επίσης στον ορίζοντα του Χονγκ Κονγκ τη νύχτα, εμπλουτίζοντας έτσι την πόλη σε μια ζωντανή συμφωνία φωτός.

    Η έμπνευση για τα ωοειδή και τα δέντρα προέρχεται από την καθημερινή γοητεία του Kudo με τη σχέση της πόλης με τη φύση. «Λατρεύω τη ζωντάνια των πόλεων, καθώς εκεί μεγάλωσα. Αλλά, ταυτόχρονα, δεν θέλω οι άνθρωποι να ξεχάσουν πως όλοι ζούμε και περιτριγυριζόμαστε από τη φύση».

    Το “teamLab: Continuous” θα παραμείνει ανοιχτό στην πόλη μέχρι τις 2 Ιουνίου 2024.


    //
    https://www.teamlab.art

    Διαβάστε επίσης:

    Τουρκία: Διπλωματική εξόρμηση Ερντογάν μετά τις εκλογές και τη γιορτή του Ραμαζανίου

    Αττική Οδός: Απορρίφθηκε η προσφυγή των Mytilineos – Vinci

    Xρηματιστήριο: Κρατάει ο ΟΤΕ, γύρισε στο κόκκινο ο Σαράντης, μεγάλη βουτιά στον ΟΛΠ



    ΣΧΟΛΙΑ