• Architecture & Design

    Προς πώληση ένα εντυπωσιακό κτήριο στην Ακρόπολη έναντι 50 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες + video)

    Το προς πώληση ακίνητο στην περιοχή Μακρυγιάννη - Ακρόπολη

    Το προς πώληση ακίνητο στην περιοχή Μακρυγιάννη – Ακρόπολη


    Η συνοικία Μακρυγιάννη – Ακρόπολη αποτελεί μια περιοχή σχετικά μικρή σε έκταση, αλλά πλούσια σε ιστορία και περιεχόμενο. Παράδεισος των αρχαιολόγων, πεδίο μεγάλων μαχών, τόπος φιλοξενίας πλήθους επιστημονικών και πολιτιστικών ιδρυμάτων. Περπατώντας σε έναν από τους πιο κεντρικούς και ιστορικούς πεζόδρομους της Αθήνας, τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μπορεί κανείς να παρατηρήσει ένα εντυπωσιακό γωνιακό κτήριο που υπόσχεται να αναδειχθεί σε σύμβολο της σύγχρονης πόλης.

    Ακίνητο, Ακρόπολη

     

    Ο σχεδιασμός του κτηρίου είναι εμπνευσμένος από την κλασική αρχιτεκτονική της Αθήνας, αλλά με μια σύγχρονη προσέγγιση. Τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του εξωτερικού χώρου περιλαμβάνουν κλασικό ελληνικό σχεδιασμό με έμφαση στη συμμετρία, τους κίονες και την πέτρα. Οι γραμμές του συνδυάζουν την κομψότητα και την πολυτέλεια με την παραδοσιακή αισθητική, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό έργο.

    Ακίνητο, Ακρόπολη

    Το εκπληκτικό αυτό οικοδόμημα, που διαθέτει επτά επίπεδα, αποτελείται από δύο ισόγεια εμπορικά καταστήματα υψηλής αισθητικής, πόλος έλξης για τους επισκέπτες της περιοχής, συνδεδεμένα με ένα υπόγειο 390 τ.μ.. Ο σεβασμός προς την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά φαίνεται μέσα από τη διατήρηση των ρωμαϊκών ψηφιδωτών και των αρχαίων ερειπίων στον χώρο του υπογείου.

    Αυτός ο συνδυασμός μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος καθιστά το κτήριο μοναδικό, προσελκύοντας όχι μόνο τους ενοίκους, αλλά και τους επισκέπτες που αναζητούν μια εμβληματική εμπειρία.

    Ακίνητο, Ακρόπολη

    Οι κατοικίες του κτηρίου είναι εξίσου εντυπωσιακές, με εννέα πολυτελή διαμερίσματα που εκτείνονται από τον πρώτο έως τον πέμπτο όροφο. Κάθε διαμέρισμα είναι διακοσμημένο με μάρμαρο και ξύλο, φυσικά στοιχεία που προσδίδουν αίσθηση πολυτέλειας και αντοχής στο κτήριο.

     

    Τα υλικά αυτά επιλέχθηκαν με προσοχή για να αντέξουν στον χρόνο και να διατηρήσουν την αισθητική του κτηρίου αναλλοίωτη.

    Ακίνητο, Ακρόπολη

     

    Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του κτηρίου είναι η εκπληκτική πανοραμική θέα που προσφέρει στους ενοίκους του. Από τα μπαλκόνια και τα παράθυρα των διαμερισμάτων, οι κάτοικοι μπορούν να απολαύσουν την επιβλητική θέα της Ακρόπολης και της πόλης της Αθήνας. Εύλογα,  ο τελευταίος όροφος με το roof garden που προσφέρεται ως ιδανικός χώρος χαλάρωσης και διασκέδασης με φόντο το λαμπρότερο μνημείο της Αθηναϊκής πολιτείας, τον Παρθενώνα, αποτελεί και το κόσμημα.

    Ακίνητο, Ακρόπολη

     

    Να σημειωθεί, ωστόσο, πως αυτή η μοναδική ιδιοκτησία δεν περιορίζεται μόνο στην κατοικία. Η προσθήκη ενός γειτονικού οικοπέδου 720 τ.μ. με τη δυνατότητα διαμόρφωσής του ως πάρκινγκ θα μπορούσε να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της αστικής ζωής, προσφέροντας άνετη πρόσβαση στους μελλοντικούς κατοίκους και τους επισκέπτες, χωρίς το άγχος της αναζήτησης χώρου στάθμευσης σε μια τόσο κεντρική τοποθεσία.

    Ακίνητο, Ακρόπολη

     

    Συνολικά, το κτήριο αποτελεί ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό δημιούργημα που συνδυάζει την ιστορία, την πολυτέλεια και τη λειτουργικότητα, καθιστώντας το μια αναπόσπαστη και εντυπωσιακή συνιστώσα του αστικού τοπίου της Αθήνας.

     

    Δείτε επίσης:

    Τα ηχεία της Goldmund επαναπροσδιορίζουν την πολυτέλεια στο interior design

    Ένα διαμέρισμα εμπνέεται από τους στίχους ποιήματος του José Bergamín

    Μια διαφορετική… στάνη στη Μύκονο φέρνει το παρελθόν στο μέλλον



    ΣΧΟΛΙΑ