• Architecture & Design

    Αυτή η πρώτη έκδοση του «Breakfast at Tiffany’s» με διαμάντια και την υπογραφή του Τρούμαν Καπότε κοστίζει 1,5 εκατ. δολάρια

    Breakfast at Tiffany's


    Τα στοιχεία για αυτό το μοναδικής έκδοσης, άκρως συλλεκτικό και πολύτιμο βιβλίο έδωσε η ABAA New York International Antiquarian Book Fair.

    Μέσα στην 64η ετήσια Διεθνή Έκθεση ABAA της Νέας Υόρκης (NYIABF) στο Park Avenue Armory, μια από τις κορυφαίες συγκεντρώσεις των σπάνιων βιβλίων ανά τον κόσμο, την παράσταση αυτή τη φορά κλέβει ένα υπογεγραμμένο αντίγραφο πρώτης έκδοσης του περίφημου «Breakfast at Tiffany’s» του Τρούμαν Καπότε, επικαλυμμένο με 1.000 λευκά διαμάντια (στα συνολικά 30 καράτια) και ένα ζαφείρι, χειροποίητα δεμένο με δέρμα κατσίκας.

    Το συγκεκριμένο πολύτιμο  βιβλίο, που φιλοτέχνησε η Αγγλίδα βιβλιοδέτρια Kate Holland για να τιμήσει τα εκατό χρόνια από τη γέννηση του Capote, είναι γεμάτο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τον Davide Attie — και έχει τιμή 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

     Breakfast at Tiffany's

    «Λάτρευα αυτή την ιστορία για δεκαετίες και ήθελα να δημιουργήσω μια πραγματικά εξαιρετική και σπάνια βιβλιοδεσία ενός αντιγράφου πρώτης έκδοσης», δήλωσε στο Forbes ο Paul Suntup, ο οποίος έβαλε την υπογρφή του στο έργο και ειδικεύεται στην διατήρηση βιβλίων πρώτης έκδοσης για την Dragon Rebound.

    «Στην καρδιά του βρίσκεται η επιθυμία να τιμήσουμε το έργο και ταυτόχρονα να οδηγήσουμε τα φώτα της δημοσιότητας στην τέχνη της σύγχρονης εκλεκτής βιβλιοδεσίας».

     Breakfast at Tiffany's

     Breakfast at Tiffany's

    Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε το 1958, ακολουθεί τη Νεοϋορκέζα σοσιαλίστρια Holly Golightly, καθώς περιηγείται στο Μανχάταν της δεκαετίας στο κυνήγι ενός πλούσιου, ηλικιωμένου άνδρα. Οι εικόνες του Attie εμπνευσμένες από νουβέλα, οι οποίες θεωρήθηκαν πολύ προκλητικές για να κυκλοφορήσουν στο Harper’s Bazaar τη στιγμή της δημοσίευσης, εμφανίζονται πλέον στο αντίγραφο του Holland στο σύνολό τους.

     Breakfast at Tiffany's

    «Όταν λες πως ασχολείσαι με την βιβλιοδεσία, οι άνθρωποι πιστεύουν πως κάνεις την παραδοσιακή, βικτωριανή βρετανική τεχνική που γέμιζε κάποτε τις βιβλιοθήκες γνωστών  gentlemen της high society», είπε ο Holland στη Vogue. «Αλλά ο σκοπός αυτού του έργου είναι πραγματικά να φέρει τη σύγχρονη βιβλιοδεσία εκεί έξω ως κάτι που μπορείτε να αναθέσετε, να συλλέξετε, να απολαύσετε».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Saint Laurent Rive Droite παρουσιάζει σχέδια από τα αρχεία του Gio Ponti στη Milan Design Week

    Η απόδειξη πως το “quiet luxury” design trend υπερδιπλασιάζει κέρδη

    Eκατοντάδες interactive ωοειδή πλημμυρίζουν το Hong Kong



    ΣΧΟΛΙΑ