• Architecture & Design

    Η Saint Laurent Rive Droite παρουσιάζει σχέδια από τα αρχεία του Gio Ponti στη Milan Design Week

    Saint Laurent


    Η Saint Laurent Rive Droite παρουσιάζει σχέδια από τα αρχεία του Gio Ponti στη Milan Design Week

    Επιμελημένη από τον Anthony Vaccarello, η έκθεση θα αναδείξει τα θρυλικά σχέδια του διάσημου Ιταλού αρχιτέκτονα με επιτραπέζια σκεύη για τη Villa Planchart (του 1957).

    Η Saint Laurent Rive Droite ένωσε τις δυνάμεις της με τα αρχεία Gio Ponti και το Fundación Anala y Armando Planchart για να παρουσιάσει μια εντυπωσιακή συλλογή από vintage πιάτα στο Chiostri di San Simpliciano κατά τη διάρκεια της Milan Design Week. Επιμελημένη από τον δημιουργικό διευθυντή του οίκου YSL, Anthony Vaccarello, η έκθεση θα φιλοξενήσει τα επιτραπέζια σκεύη από πορσελάνη που ο Ponti έφτιαξε για τη Villa Planchart το 1957.

    Στη Βενεζουέλα, πίσω στο 1953, ο Anala και ο Armando Planchart ανέθεσαν στον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα την κατασκευή μιας βίλας με θέα σε ολόκληρο το Καράκας. Το αποτέλεσμα ήταν η Villa Planchart: ένα σπίτι «ελαφρύ και χαριτωμένο σαν μια πεταλούδα που ποζάρει σε ένα λόφο», όπως κάποτε δήλωσε ο ίδιος ο αρχιτέκτονας, με ζωηρούς χειροποίητους εσωτερικούς χώρους, μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης και μια πολύχρωμη πρόσοψη.

    Στο τέλος της ανάπτυξης του έργου, ο Ponti χρησιμοποίησε τον κατασκευαστή της Φλωρεντίας Ginori 1735 (όπου προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως δημιουργικός διευθυντής) για να δημιουργήσει τα προαναφερθέντα κομμάτια πορσελάνης, τα οποία περιείχαν διακοσμητικές απεικονίσεις του Ήλιου, της Ημισέληνου, του Πολικού Αστέρα και του γράμματος «Α», εμπνευσμένα από τη βίλα και τους ιδιοκτήτες της.

    Σήμερα, η Saint Laurent Rive Droite επανεκδίδει 12 από τα αυθεντικά πιάτα του Ponti από τη συλλογή Villa Planchart Segnaposto, σε συνεργασία με τον Ginori 1735. Σημειωτέον, δημιουργίες είναι ζωγραφισμένες στο χέρι στην ιταλική Manifattura.

    Η έκθεση Gio Ponti του Saint Laurent Rive Droite – Villa Planchart θα είναι ανοιχτή στο Chiostri Di San Simpliciano του Μιλάνου από τις 16 έως τις 21 Απριλίου. Τα εξαιρετικά περιορισμένης έκδοσης αντικείμενα θα κυκλοφορήσουν μέσω του διαδικτυακού καταστήματος της εταιρίας, καθώς και στο Saint Laurent Rive Droite Los Angeles, Babylone στο Παρίσι και στη ναυαρχίδα της εταιρείας στο Μιλάνο – κατά τη διάρκεια της Milan Design Week και μόνο.

    //

    Για να διασφαλίσετε την είσοδο σας στην έκθεση: https://saintlaurent-rivedroite-exhibition.ysl.com/

    Διαβάστε επίσης:

    Η απόδειξη πως το “quiet luxury” design trend υπερδιπλασιάζει κέρδη

    Eκατοντάδες interactive ωοειδή πλημμυρίζουν το Hong Kong

    Mavrommataion Apartment: Ένα εξοχικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης



    ΣΧΟΛΙΑ