• Bons Vivants

    Η απόδειξη πως το “quiet luxury” design trend υπερδιπλασιάζει κέρδη


    Με την δημοσίευση της οικονομικής του έκθεσης για το 2023, ο όμιλος Zegna αποδεικνύει πως σημείωσε αστρονομική αύξηση 107,8% στα κέρδη.

    Το αργότερο με την τεράστια επιτυχία της σειράς SUCCESSION, κατέστη κάτι παραπάνω από σαφές πως ο όρος “quiet luxury” σε ό,τι αφορά το design προκύπτει από την ανάγκη μιας επιστροφής στο αυθεντικό – χωρίς φασαρία, με κομψότητα. Σαφέστατα τονίζοντας την ειδοποιό διαφορά (στο φαίνεσθαι) μεταξύ old και new money.

    Ως γνωστόν, ο όμιλος Zegna, μητρική των ετικετών Zegna, Thom Browne και Tom Ford, παραμένει ο δάσκαλος του είδους – τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα, δημοσίευσε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα για ολόκληρο το έτος 2023, παρουσιάζοντας κέρδη 135,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 107,8% από τα 65,3 εκατ. ευρώ του προηγούμενου έτους.

    Συνολικά, ο όμιλος κατέγραψε έσοδα 1,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 27,6% σε σύγκριση με τα ίδια στοιχεία για το 2022. Πιο συγκεκριμένα, ο τομέας της Zegna κέρδισε έσοδα 1,32 δισεκατομμυρίων ευρώ, αυξημένα κατά 12,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ αυτός του Thom Browne σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 14,9%, στα 380 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί πως ο όμιλος Zegna απέκτησε υπό την ομπρέλα του και επίσημα την Tom Ford τον Απρίλιο του 2023, επομένως η εταιρεία δεν έχει προηγούμενα αποτελέσματα για σύγκριση. Ωστόσο, η Tom Ford απέφερε επιπλέον 235,5 εκατομμύρια ευρώ.

    Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Zegna εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: «Στον ασταθή κόσμο που ζούμε, πρέπει να συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε όλο και περισσότερο με ευελιξία και αυθεντικότητα. Ο Όμιλος Ermenegildo Zegna είναι θεματοφύλακας των εμπορικών σημάτων και, ενώ τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα είναι σημαντικά, η κορυφαία προτεραιότητά μας παραμένει πάντα η συνολική τους τροχιά. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι καλά καθορισμένο. Θα υπάρξουν προκλήσεις, αλλά ξέρουμε πώς να τις αντιμετωπίσουμε και πόσο σημαντικό είναι να σχεδιάζουμε μακροπρόθεσμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Eκατοντάδες interactive ωοειδή πλημμυρίζουν το Hong Kong

    Mavrommataion Apartment: Ένα εξοχικό διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης

    Προς πώληση ένα εντυπωσιακό κτήριο στην Ακρόπολη έναντι 50 εκατ. ευρώ (φωτογραφίες + video)



    ΣΧΟΛΙΑ