• Business

    Zara: Προς νέο ρεκόρ η μετοχή της Inditex

    • Bloomberg
    Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής Inditex

    Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτής Inditex


    Ενόψει των αποτελεσμάτων της εταιρείας που κατέχει τον κολοσσό fast fashion Zara, η Inditex σεντυπωσιακή πορεία στον χρηματιστηριακό δείκτη της Μαδρίτης.

    Η μετοχή της Inditex οδεύει προς την υψηλότερη τιμή που έχει καταγράψει ενδοσυνεδριακά από το 2017 και μετά και προς το υψηλότερο κλείσιμο από το 2001, που προωτοεισήχθη στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης.

    Η Inditex του Mr Zara, Amancio Ortega, έχει καταφέρει να καταγράψει άλμα 50% στη τιμή της μετοχής της μέσα στο έτος χάρη στις εντυπωσιακές επιδόσεις της Zara.

    H εταιρεία fast fashion, η οποία έχει κυριαρχήσει στον χώρο χάρη στο επιχειρηματικό της μοντέλο και την ισχυρή παρουσία της στο ηλεκτρονικό εμπόριο, έχει δώσει εντυπωσιακή ώθηση στον όμιλο, την ώρα που ο συνολικός δείκτης λιανικής για τις ευρωπαϊκές εταιρείες έχει καταγράψει ράλι 26%.

    Η Inditex θα ανακοινώσει αποτελέσματα στις 13 Δεκεμβρίου, με τους αναλυτές να αναμένουν ρεκόρ στα τριμηνιαία καθαρά κέρδη, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

    Η αναλύτρια της Morgan Stanley, Grace Smalley, αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 38 ευρώ, αναφέροντας ότι η επίδοση της εταιρείας αποτελεί «φωτεινό σημείο» μέσα στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο λιανεμπόριο.

    «Η Inditex συνεχίζει να υπεραποδίδει και να κερδίζει επιπλέον μερίδιο αγοράς, οδηγούμενη από τη συνεχιζόμενη διεύρυνση της εταιρείας και τη διαφοροποίηση της σε προϊόντα και εμπειρίες καταστημάτων σε σχέση με τους ανταγωνιστές της», ανέφερε.

    Διαβάστε επίσης:

    Αύξηση εξαγωγών στα ελβετικά ρολόγια – Μειώνεται το ενδιαφέρον για τα ακριβά μοντέλα

    Το πρώτο ενεργειακό crash test – Έρχονται πολικές θερμοκρασίες σε όλη την Ευρώπη το Σαββατοκύριακο

    Monte dei Paschi: Η Ιταλία πούλησε το 25% της τράπεζας έναντι 920 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ