• Business

    Τσαμάζ: Ιδανική η συγκυρία για να αποχωρήσω από τον ΟΤΕ

    • NewsRoom
    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ

    Μιχάλης Τσαμάζ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ


    «Ένας manager πρέπει να ξέρει πότε πρέπει να φύγει, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να αποχωρήσει. Και για εμένα τώρα ήταν αυτή η στιγμή» τόνισε ο Μιχάλης Τσαμάζ, πρόεδρος και CEO του ΟΤΕ από το φόρουμ των Δελφών.

    Ο κ. Τσαμάζ έκανε μια ανασκόπηση των δύσκολων και απαιτητικών στιγμών που βίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο τιμόνι της διοίκησης του ΟΤΕ, δηλώνοντας υπερήφανος για όσα έχει καταφέρει, καθώς παραδίδει μια εταιρεία υγιής και μια από τις καλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη.

    Αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις σε διάφορες δραστηριότητες όλα αυτά τα χρόνια και το μεγαλύτερο ήταν το  πρόβλημα χρηματοδότησης του ομίλου ΟΤΕ στα χρόνια της κρίσης.

    «Έπρεπε να φτιάξουμε ένα πλάνο που θα ακολουθούσαμε όλοι για να εξυγιάνουμε την εταιρεία. Αυτά τα οράματα τα δημιουργήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους τα μοιραστήκαμε και τα πιστέψαμε και έτσι τα υλοποιήσαμε. Οι σύντομες νίκες μας έφεραν μεγάλες νίκες. Αποτέλεσμα της εξυγίανσης του ΟΤΕ και των υποδομών του ήταν ότι με το που ξεκίνησε η κρίση του covid οι υποδομές μας άντεξαν σε τεράστια αύξηση της κίνησης» επεσήμανε ο CEO του ομίλου.

    Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν στην αρχή που ανέλαβα, όταν βρέθηκα μπροστά σε ένα τεράστιο δανεισμό, κακή εμπειρία του πελάτη συν το γεγονός ότι μας επέβαλε η ρυθμιστική αρχή να είμαστε σχεδόν 100% πιο ακριβοί από τους ανταγωνιστές μας. Έτσι χάναμε το 10% των εσόδων και των πελατών μας κάθε χρόνο
    Με αυτή τη τιμολογιακή πολιτική έπρεπε να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τα κόστη λειτουργίας. Μειώσαμε το προσωπικό από 20.000 σε 10.000, από 1 δις η μισθοδοσία έπεσε στα 500 εκατ. Έτσι καταφέραμε να εξυγιάνουμε την εταιρεία και πλέον με τη συνεργασία των εργαζομένων, να είμαστε στη κορυφή.

    Για την αποχώρησή του ο κ. Τσαμάζ είπε: «Αντί να διαπραγματευτώ άλλη μια τριετία με τους βασικούς μετόχους διαπραγματεύτηκα να …πάρω ένα καλό πακέτο». Ωστόσο δεν αποκάλυψε για τη νέα μέρα στη καριέρα του, καθώς σε σχετική ερώτηση απάντησε «Δεν μπορώ να πω».

    Citi για ΟΤΕ: Αγοράστε τη μετοχή – Νέα υψηλότερη τιμή στόχος στα €23 από €21

    Η αλήθεια για τον ΟΤΕ και την ανταμοιβή των μετόχων- Τι έφταιξε για το «άδειασμα» της μετοχής

    Vodafone: Προχωράει σε αυξήσεις τιμών στα συμβόλαια κινητής



    ΣΧΟΛΙΑ