• Business

    Vodafone: Προχωράει σε αυξήσεις τιμών στα συμβόλαια κινητής

    • NewsRoom

    Χάρης Μπρουμίδης, Πρόεδρος και CEO της Vodafone Ελλάδος


    Σε αυξήσεις στις τιμές των συμβολαίων κινητής σε ιδιώτες αναμένεται να προχωρήσει από την 1η Απριλίου η Vodafone.

    Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, οι αυξήσεις θα κυμανθούν από 1€ έως 5,99€ ενώ αυξήσεις θα γίνουν και στα συμβόλαια και καρτοπρογράμματα εταιρικών πελατών κινητής τηλεφωνίας.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αυξάνεται η ονομαστική τιμή κατά 1 ευρώ στα Vodafone Family RED Start, Vodafone Family RED Plus και Vodafone Family RED Max, κατά 1,99 ευρώ στα Vodafone Flex Basic, Vodafone RED 3GB, κατά 2,99 ευρώ στα Vodafone RED 5GB, Vodafone RED 10GB, Vodafone Family RED Start, Vodafone Family RED Plus και κατά 5,99 ευρώ στα Vodafone RED 20GB, Vodafone Family RED Max , Vodafone RED Unlimited Play, Vodafone RED Unlimited, Vodafone RED Unlimited Play New, Vodafone RED Unlimited New.

    Σύμφωνα με πληροφορίες αυτές οι αυξήσεις δεν θα ισχύουν στα υφιστάμενα συμβόλαια και οι τιμές αλλάζουν ως προς την ονομαστική τιμή. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες που έχουν ήδη συμβόλαιο σε κάποιο πακέτο της Vodafone δεν θα δουν κάποια αλλαγή στον λογαριασμό τους. Η αύξηση ισχύει για την αρχική τιμή των νέων συμβολαίων ή για συμβόλαια που λήγουν και ο πελάτης θελήσει να προχωρήσει προς ανανέωση σε ίδιο ή διαφορετικό πακέτο της εταιρείας. Πηγές επίσης αναφέρουν ότι οι αυξήσεις για τον τελικό χρήστη δεν θα είναι τόσο μεγάλες, καθώς τα περισσότερα συμβόλαια είναι με προσφορά, οπότε η αύξηση θα είναι μικρή.

    Εάν για παράδειγμα υπάρχει ένα κλειστό συμβόλαιο 24 μηνών, η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής δεν θα αλλάξει. Η τιμή θα αλλάξει είναι όταν λήγει το συμβόλαιο και ο καταναλωτής ζητήσει την ανανέωσή του. Η τιμή της αύξησης θα εξαρτηθεί από το πακέτο που θα επιλέξει και από την προσφορά που πιθανόν να έχει.

    Τι είχε πει ο Χάρης Μπρουμίδης

    Υπενθυμίζεται ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2023 ο CEO της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης είχε τονίσει την ανάγκη αυξήσεων στις τιμές των συμβολαίων και με αφορμή τη συζήτηση για τιμαριθμική αναπροσαρμογή.

    Είχε τονίσει ότι τα κόστη ενέργειας, τα κόστη ανάπτυξης δικτύου (στα καλώδια οπτικών ινών έχει ξεπεράσει το 70%) και γενικότερα ο αυξανόμενος πληθωρισμός, οδηγεί αναπόφευκτα και σε αυξήσεις τιμών, για να μπορέσουν και οι πάροχοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. «Παρά την άνοδο του πληθωρισμού τα τελευταία χρόνια, τα αυξημένα κόστη απορροφήθηκαν αποκλειστικά από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους χωρίς να μετακυλιστούν στους καταναλωτές, την ίδια στιγμή που οι επενδύσεις σε δίκτυα και υποδομές αυξήθηκαν κατακόρυφα» είχε αναφέρει σχετικά ο κ. Μπρουμίδης.

    Το μέτρο για τις τιμαριθμικές αναπροσαρμογές στις τιμές των υφιστάμενων συμβολαίων δεν προχώρησε καθώς «μπλοκαρίστηκε» από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη να τονίζουν ότι αυτή η εποχή είναι η πλέον ακατάλληλη για να μπουν αυξήσεις στα τιμολόγια.

    Ωστόσο η Vodafone προχώρησε μονομερώς σε αυξήσεις στις τιμές των νέων συμβολαίων και τώρα μένει να φανεί πως θα πράξει ο ανταγωνισμός.

    Διαβάστε επίσης:

    Kάθι Γουντ: Γιατί πουλά μετοχές της Nvidia και της TSMC

    Warren Buffett: Πώς ο μεγαλοεπενδυτής εκτίναξε τις ιαπωνικές μετοχές του



    ΣΧΟΛΙΑ