• Business

    Τριγμοί και στην AUDI: O CEO της εταιρίας είναι κατηγορούμενος για το σκάνδαλο των ρύπων

    audi


    Το απόγευμα της Δευτέρας, η γερμανική κυβέρνηση διέταξε την Daimler να ανακαλέσει σε όλη την Ευρώπη 774.000 diesel IX. Λίγο νωρίτερα εξαιτίας των σκανδάλων  με τις εκπομπές ρύπων η γερμανική εισαγγελία, η οποία ανακοίνωσε ότι συμπεριλαμβάνει σε αυτές και τον CEO του πολυτελούς brand  της Volkswagen, Audi. Έτσι, μετά τη νέα αυτή εξέλιξη ο διευθύνων σύμβουλος Ρούπερτ Στάντλερ κατηγορείται για απάτη και ψευδή διαφήμιση.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μονάχου διερευνά πλέον 20 υπόπτους, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμα του Στάντλερ και ενός ακόμα μέλους του ΔΣ της Audi.

    Η εταιρεία από την πλευρά της, δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με τις εισαγγελικές αρχές.

    Τον προηγούμενο μήνα, η Audi είχε ανακοινώσει ότι είχε ανακαλύψει προβλήματα σχετικά με τις εκπομπές ρύπων σε άλλα 60.000 αυτοκίνητα, προκαλώντας έναν νέο «πονοκέφαλο» στη μητρική της Volkswagen πάνω από 2,5 χρόνια μετά την πρώτη παραδοχή της για τα αναληθή τεστ εκπομπών ρύπων σε ντιζελοκίνητα μοντέλα της στις ΗΠΑ.

    Ποιος είναι ο Ρούπερτ Στάντλερ

    Είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος της Audi AG από την 1η Ιανουαρίου 2010, ενώ από το 2007 ήταν επικεφαλής οικονομικός διευθυντής της εταιρείας.

    Από το 1997 διετέλεσε επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Volkswagen και  επικεφαλής του σχεδιασμού ομαδικών προϊόντων από τον Ιανουάριο του 2002.

    Ο Stadler σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Augsburg, με ειδίκευση στον εταιρικό σχεδιασμό / έλεγχο και τη χρηματοδότηση, τις τραπεζικές εργασίες και τις επενδύσεις.

    Μετά την αποφοίτησή του, ξεκίνησε την καριέρα του στην Philips Kommunikation Industrie AG στη Νυρεμβέργη.

    Rupert Stadler-Angela Merkel



    ΣΧΟΛΙΑ