• Business

    Toshiba: Τέσσερις μεγάλες τράπεζες εξετάζουν την χρηματοδότηση της εξαγοράς της

    • Bloomberg
    Satoshi Tsunakawa, CEO Toshiba

    Satoshi Tsunakawa, CEO Toshiba


    Τέσσερις μεγάλες ιαπωνικές τράπεζες συμφώνησαν να παρέχουν δάνειο συνολικού ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων γιεν (8,8 δισεκατομμύρια δολάρια) στην κοινοπραξία υπό την ηγεσία της Japan Industrial Partners (JIP), η οποία έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Toshiba, αναφέρουν πηγές του Bloomberg.

    Η Mitsubishi UFJ Financial Group, η Mizuho Financial Group, η Sumitomo Mitsui Financial Group και η Sumitomo Mitsui Trust Holdings κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με τους βασικούς όρους δανειοδότησης του υποψήφιου αγοραστή, σύμφωνα με πληροφορίες.

    Οι τράπεζες ολοκληρώνουν τις λεπτομέρειες και αναμένεται να εκδώσουν τις δεσμευτικές επιστολές το συντομότερο στα τέλη αυτού του μήνα, αναφέρουν.

    Στο πλαίσιο των δανεικών συμφωνιών, οι τράπεζες μπορεί να προτείνουν τον διορισμό διευθυντή στο Διοικητικό Συμβούλιο της Toshiba, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, ενώ τις επόμενες ημέρες πιθανόν να υπάρξει ανακοίνωση σχετικά με τις τραπεζικές δεσμεύσεις.

    Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και οι τράπεζες θα μπορούσαν ακόμα να αποφασίσουν να μην προχωρήσουν τελικά στο δανεισμό, ανέφεραν οι πληροφορίες. Οι εκπρόσωποι της JIP και των τραπεζών αρνήθηκαν να σχολιάσουν, ενώ εκπρόσωπος της Toshiba είπε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να σχολιάσει, καθώς μπορεί να υπονομεύσει τη διαδικασία.

    Η εξασφάλιση χρηματοδότησης από τις τράπεζες είναι ζωτικής σημασίας για την κοινοπραξία της JIP, καθώς ο προτιμώμενος πλειοδότης θέλει να κάνει ιδιωτική την Toshiba με περίπου 2,2 τρισεκατομμύρια γιεν, ανέφερε το Bloomberg News. Η ομάδα προσφορών αναζητά περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια γιεν σε κοινοπρακτικά δάνεια και οι τράπεζες αναμενόταν να λάβουν μια απόφαση μέχρι τα μέσα αυτού του μήνα.

    Η πιθανή εξαγορά μιας από τις πιο εμβληματικές εταιρείες της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου κόστους χρηματοδότησης. Τα επιτόκια σε πολλές χώρες έχουν αυξηθεί απότομα και οι μεγάλες τράπεζες αποτυγχάνουν να ξεφορτωθούν τα χρέη εξαγοράς αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που είναι ακόμα κολλημένα στα βιβλία τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    Toshiba: Ενδεχόμενο εξαγοράς του κολοσσού έναντι 19 δισ. δολ. – Εκτίναξη της μετοχής



    ΣΧΟΛΙΑ