• Business

    Το family office της δυναστείας των Chanel προσλαμβάνει τον πρώην επικεφαλής του κρατικού Fund των ΗΑΕ

    • NewsRoom
    Κατάστημα της Chanel

    Κατάστημα της Chanel


    Ένα πρώην στέλεχος του μεγαλύτερου κρατικού επενδυτικού ταμείου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, εντάχθηκε στην επενδυτική οικογενειακή εταιρεία αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της δυναστείας πίσω από τον πολυτελή οίκο μόδας Chanel.

    Ο λόγος για τον David Yang, πρώην επικεφαλής ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων για την Κίνα στην Επενδυτική Αρχή του Άμπου Ντάμπι. Ο Yang κατέχει μάλιστα παρόμοιο ρόλο πλέον και γραφείο του Family Office της Mousse Partners στο Χονγκ Κονγκ. Έφυγε από την εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων νωρίτερα φέτος, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn.

    Ένας εκπρόσωπος της Mousse Partners με έδρα τη Νέα Υόρκη αρνήθηκε να σχολιάσει. Ακόμα ένας εκπρόσωπος της Επενδυτικής Αρχής του Άμπου Ντάμπι δεν απάντησε σε αίτημα του Bloomberg για σχόλιο.

    Η Mousse διαχειρίζεται χρήματα για τους Wertheimers, μεταξύ των πλουσιότερων οικογενειών του κόσμου με περιουσία περίπου 90 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Ο πλούτος τους πηγάζει από την ιδιοκτησία της Chanel.

    Η εταιρεία με έδρα το Λονδίνο έχει πληρώσει περίπου 9 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα τα τελευταία πέντε χρόνια, τροφοδοτώντας την ανάπτυξη των εξωτερικών επενδύσεων των Wertheimers.

    Η Mousse, η οποία επενδύει σε μετοχές, ακίνητα, πιστώσεις και ιδιωτικά κεφάλαια, διευθύνεται για περισσότερες από δύο δεκαετίες από τον Charles Heilbronn, ετεροθαλή αδερφό των Alain και Gerard Wertheimer. Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει πόσα χρήματα ελέγχει ή τις περισσότερες από τις συμμετοχές της, αν και ορισμένες εταιρείες έχουν ονομάσει τη Mousse ως συμμετέχουσα σε πρόσφατες συναλλαγές.

    Μεταξύ αυτών των συναλλαγών, συμπεριλαμβάνεται και η κίνηση ορισμένων μελών της δυναστείας για την ιδιωτική τράπεζα των Rothschild με έδρα το Παρίσι. Η Rothschild & Co Mousse Partners ήταν μεταξύ των επενδυτών που έλαβαν μειοψηφικό μερίδιο, μαζί με τις οικογένειες των δισεκατομμυριούχων Dassault και Peugeot.

    Η Mousse αύξησε επίσης την επένδυσή της πέρυσι στην εταιρεία προσωπικής φροντίδας Bravo Sierra, καθώς και στην εταιρεία βιοτεχνολογίας Evolved By Nature. Κατέχει επίσης μερίδιο στην εταιρεία παραγωγής προϊόντων μαλλιών Olaplex Holdings Inc., η οποία έχει δει την τιμή της μετοχής της να υποχωρεί κατά 91% από την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2021.

    Απόφοιτος του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης, ο Yang εργάστηκε στην ADIA για περίπου πέντε χρόνια, ενώ προηγουμένως ήταν στην ευρωπαϊκή εταιρεία ιδιωτικών μετοχών CVC Partners, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Τώρα είναι διευθυντής της μονάδας του Χονγκ Κονγκ για την Mousse Partners.

    Η Mousse απασχολεί πάνω από 30 άτομα και μεταξύ των εργαζομένων της περιλαμβάνει πρώην τραπεζικούς αναλυτές από την JPMorgan Chase & Co. και την Wells Fargo & Co.

    Η Suzi Kwon Cohen εντάχθηκε ως επικεφαλής επενδύσεων το 2016 αφού ηγήθηκε του ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου της Βόρειας Αμερικής για το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σιγκαπούρης, ενώ ο Jan Faller διορίστηκε Chief Risk Officer το 2021 μετά την αποχώρησή του από την Pacific Investment Management Co.

    Διαβάστε επίσης:

    Η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων!

    Intracom: Παραιτήθηκε από μέλος της Επιτροπής Ελέγχου ο αντιπρόεδρος, Κωνσταντίνος Κόκκαλης

    Εθνική Τράπεζα: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές στην Ελληνική και τη Διεθνή Δημόσια Προσφορά



    ΣΧΟΛΙΑ