• Business

    Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών για τη Λεωφόρο Κύμης

    • NewsRoom
    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας

    Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας


    Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με την πορεία της χρηματοδότησης για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης στην Αττική Οδό δίνουν πηγές του υπουργείου Υποδομών.

    Όπως αναφέρουν ”το έργο «Ολοκλήρωση Λ. Κύμης στο τμήμα: Αττική Οδός (Α/Κ Κύμης) έως τον Κόμβο της Καλυφτάκη στην Εθνική Οδό», εντάχθηκε στο ΠΔΕ τον Δεκέμβριο του 2021, προκειμένου να εκκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία με προϋπόθεση ότι η Προϊσταμένη Αρχή δεν θα προβεί σε κοινοποίηση προς τον (τους) ανακηρυχθέντα (ες) ανάδοχο (ους) της έγκριτης απόφασης του αποτελέσματος της (ων) δημοπράτησης (εων) πριν την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα συγχρηματοδότησης. (ΑΔΑ: ΨΠΩΧ46ΜΤΛΡ-8ΑΞ).

    Δηλαδή, να προκηρυχθεί το έργο με την προϋπόθεση ότι δεν μπορεί να εκκινήσει η υλοποίησή του πριν εξασφαλιστούν οι πόροι από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, δηλαδή από ευρωπαϊκά κονδύλια.

    Στη συνέχεια, τον Ιούλιο του 2023, έγινε η μετάπτωση του έργου στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) και διατηρήθηκε η ίδια δέσμευση, καθώς ακόμα σε εξέλιξη βρίσκονταν οι ενέργειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης όπως προέβλεπε και η αρχική απόφαση ένταξης.

    Η διατύπωση αυτή επουδενί σημαίνει ότι έχει αποφασιστεί ή υπάρχει η παραμικρή πρόθεση κατάργησης του συγκεκριμένου έργου, η υλοποίηση του οποίου συνεχίζει να αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

    Σημειώνεται ότι της έναρξης του έργου πρέπει να προηγηθεί η δικαστική κρίση της προσφυγής του Δ. Ηρακλείου, η οποία μετά από αναβολή της δικασίμου της 14/11/2023, εκκρεμεί δίκη από το ΣτΕ, που έχει οριστεί με νέα δικάσιμο την 22 Φεβρουαρίου 2024”.

    Διαβάστε επίσης:
    Αποκαλύφθηκε το όνομα του σπουδαίου καλλιτέχνη Banksy;

    Το Family Office της δυναστείας των Chanel προσλαμβάνει τον πρώην επικεφαλής του κρατικού Fund των ΗΑΕ

    Πόλεμος στο Ισραήλ: Μπαράζ συσκέψεων στο Ισραήλ για ανταλλαγή των ομήρων με κρατούμενους Παλαιστινίους



    ΣΧΟΛΙΑ