• Business

    Tέλος στο σήριαλ: «Έδωσαν τα χέρια» Creta Farms και τράπεζες για ενδιάμεση χρηματοδότηση

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    «Λευκός καπνός» βγήκε μετά από συνάντηση εκπροσώπων των πιστωτικών ιδρυμάτων με τον πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο αλλά και μεγαλομέτοχο της Creta Farms, Μάνο Δομαζάκι.

    Τα τραπεζικά ιδρύματα, μετά και τις επικείμενες εγκρίσεις των συμβουλίων τους τις αμέσως επόμενες μέρες, θα προχωρήσουν στην ενδιάμεση χρηματοδότηση της Creta Farms ώστε η διαδικασία εξεύρεσης νέου επενδυτή να ολοκληρωθεί με αυτή εν λειτουργία.

    Παράλληλα, ο Μάνος Δομαζάκις θα προχωρήσει σε ενεχυρίαση των μετοχών του, αλλά και σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ως επικεφαλής της διοίκησης της εταιρείας, προκειμένου να εισέλθει ο νέος επενδυτής χωρίς καθυστερήσεις.

    Η εξέλιξη αυτή δίνει ουσιαστικά τέλος στο σήριαλ της συνέχισης ή μη της παραγωγικής λειτουργίας της Creta Farms, με κερδισμένους τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους μικρομετόχους αλλά και την επόμενη μέρα της εταιρείας.

    Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες είχαν ζητήσει την πλήρη και χωρίς όρους και προϋποθέσεις ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, προκειμένου να τροφοδοτήσουν την εταιρεία με νέα κεφάλαια. Η ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους περίπου 4 εκατ. Ευρώ είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί η παραγωγική διαδικασία, έως ότου τελεσφορήσει η προσπάθεια εξεύρεσης επενδυτή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξαγορά της Creta Farms έχουν εκδηλώσει επτά (7) επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές.



    ΣΧΟΛΙΑ