• Business

    Creta Farms: Πάνω από επτά οι υποψήφιοι επενδυτές από Ελλάδα και εξωτερικό

    • Γιώργος Μανέττας

    Εμμανουήλ και Κωνσταντίνος Δομαζάκης. Πρώην μέτοχοι Creta Farms


    Την έναρξη της διαδικασίας που θα οδηγήσει στην υποβολή προσφορών από υποψήφιους επενδυτές ανακοίνωσε η Creta Farms. Όπως έγινε γνωστό, έως σήμερα έχουν ήδη εκδηλώσει εγγράφως και επίσημα ουσιαστικό ενδιαφέρον επτά (7) επενδυτικά σχήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.  

    Επιπλέον, έντονο ενδιαφέρον υπάρχει και από έτερους υποψηφίους επενδυτές, οι οποίοι αναμένεται να προβούν σε έγγραφη  και επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ως άνω διαδικασία. 

    Η φάση αυτή ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου 2019. Μέχρι τότε, τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα θα υποβάλλουν μη δεσμευτικές προσφορές και σχετικά συμπληρωματικά στοιχεία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, ανάμεσα στους υποψήφιους επενδυτές φέρεται να είναι μια μεγάλη ισπανική εταιρεία που εξειδικεύεται στο Jamon (ισπανικό αλλαντικό), καθώς και ένας ιταλικός όμιλος τροφίμων.

    Στους επιχειρηματίες που έχουν δηλώσει πως εξετάζουν το ενδεχόμενο να υποβάλουν προσφορά είναι ο Β. Κάτσος της Pharmathen μέσω του επενδυτικού του κεφαλαίου VNK Capital και ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Chipita. Στον κύκλο των ενδιαφερόμενων ανήκει και ο ομογενής επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου, ο οποίος είχε δηλώσει έτοιμος να επενδύσει τουλάχιστον 15 εκατ. Ευρώ για την απόκτηση της εταιρείας.

     



    ΣΧΟΛΙΑ