• Business

    Στον έλεγχο της Fairfax η Grivalia Hospitality

    Prem Watsa. Chairman and Chief Executive Officer Fairfax

    Prem Watsa. Chairman & Chief Executive Officer Fairfax


    Στον αποκλειστικό έλεγχο της Fairfax του Πρεμ Γουάτσα πέρασε η Grivalia Hospitality, ύστερα και από το πράσινο φως που άναψε για το deal η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

    Η Fairfax είναι εταιρεία συμμετοχών, η οποία, μέσω των θυγατρικών και δραστηριοποιούμενων οντοτήτων της, δραστηριοποιείται κυρίως στην παροχή υπηρεσιών ασφάλισης και αντασφάλισης περιουσιακών στοιχείων και ατυχημάτων και τη διαχείριση των συναφών επενδύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

    Η Grivalia Hospitality διαθέτει χαρτοφυλάκιο που θα φτάσει τα 800 εκατ. Ευρώ όταν ολοκληρωθούν και τα τρέχοντα έργα της σε Μύκονο, Πάρο και Αστέρια Γλυφάδας, για τα περισσότερα από τα οποία έχει ήδη συμφωνήσει με διεθνείς operators. Μέχρι σήμερα τον έλεγχο της εταιρείας είχαν από κοινού η Fairfax και η διεθνής επενδυτική εταιρεία M&G Investments Management Limited με έδρα το Λονδίνο (η οποία κατέχει και το πλειοψηφικό ποσοστό της Grivalia).

    Πρόκειται για μία εξέλιξη που προηγείται της μεταφοράς της έδρας από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, την οποία προανήγγειλε πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος, Γιώργος Χρυσικός, τονίζοντας πως ο τουριστικός βραχίονας της Grivalia θα αποτελέσει ελληνική εταιρεία κι αυτό είναι και ένα «σήμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα».

    O ίδιος μάλιστα άφησε άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» εισαγωγής στο Χ.Α., ξανά, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αν δηλαδή η Grivalia Hospitality αποκτήσει την ανάλογη δυναμική που θα της παράξει και έσοδα και αν υπάρχουν ανάλογες τροποποιήσεις του θεσμικού πλαισίου των ΑΕΕΑΠ που να επιτρέπουν τις ξενοδοχειακές εταιρείες να μπορούν να αποκτήσουν αυτή την ταυτότητα και να διαπραγματευτούν στο ταμπλό.

    Θυμίζουμε ότι η Eurobank είχε ήδη μειώσει από το Φεβρουάριο το ποσοστό της στην Grivalia σε 19,9% από το 25%, πουλώντας το 5,1% στους υπόλοιπους μετόχους της εταιρείας δηλαδή στην Eurolife, τη M&G και Grivalia Management και εισέπραξε 15,9 εκατ ευρώ. Πλέον στην εταιρεία συμμετέχει ο όμιλος της τράπεζας με 19,9%, η Grivalia Management με 1,7%, η Eurolife με 26,7% και η M&G Investments Management Limited με 51,7%

    Διαβάστε επίσης:

    Πρεμ Γουάτσα – Αδωνις Γεωργιάδης: Τι συζήτησαν στο δείπνο της Eurolife – Παρόντες Πατέλης και Στουρνάρας

    Grivalia Hospitality: Η αναβίωση του Όλυμπος Νάουσα, το νέο project των 250 εκατ. και η μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ