• Real Estate

    Grivalia Hospitality: Η αναβίωση του Όλυμπος Νάουσα, το νέο project των 250 εκατ. και η μεταφορά της έδρας στην Ελλάδα

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Νίκος Φλετορίδης – Αρχιτέκτονας, Κωνσταντίνος Τορνιβούκας – Πρόεδρος TOR Hotel Group, Γιώργος Χρυσικός – Ιδρυτής & CEO Grivalia Hospitality – Γιώργος Παυλόπουλος, Συντηρητής αρχαιοτήτων


    Στο νέο κύμα εισερχόμενου τουρισμού μετά την πανδημία ποντάρει η Grivalia Hospitality, η οποία ετοιμάζει τη μεταφορά της έδρας της από το Λουξεμβούργο στην Ελλάδα, έως το τέλος του χρόνου.

    Όπως είπε ο Γιώργος Χρυσικός, CEO της Grivalia Hospitality στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πεντάστερου boutique ξενοδοχείου ΟΝ Residence στη Θεσσαλονίκη – στη θέση του οποίου αναβιώνει το ιστορικό Όλυμπος Νάουσα -, «το 2019 οι αφίξεις στην Ελλάδα ήταν 32 εκατ. τουρίστες. Θεωρούμε ότι η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει 35 εκατ,, ακόμη και 50 εκατ. τουρίστες».

    Σε αυτό το πλαίσιο αποφασίστηκε ο τουριστικός βραχίονας της Grivalia να αποτελέσει ελληνική εταιρεία κι αυτό είναι και ένα «σήμα προς το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα», σύμφωνα με τον κ. Χρυσικό.

    ON Residence

    Η σύμπραξη με την οικογένεια Τορνιβούκα στο διατηρητέο της παραλιακής Θεσσαλονίκης

    Το ON Residence, σύμπραξη της Grivalia Hospitality και της TOR Hotel Group του ομίλου Τορνιβούκα στην παραλία της Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πόρτες του στις 29 Απριλίου. Πρόκειται για επένδυση 20 εκατ. ευρώ, που αποτελείται από 7 ορόφους, 60 δωμάτια, το ιστορικό εστιατόριο Όλυμπος Νάουσα, το cocktail bar Tiger Loop, εσωτερική αυλή, γυμναστήριο και έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για επαγγελματικές συναντήσεις και εκδηλώσεις.

    Για την ανακατασκευή του μερικώς διατηρητέου κτιρίου, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών του στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις του υπουργείου Πολιτισμού.

    Το κατασκευαστικό κόστος του ON Residence αυξήθηκε κατά 20%, λόγω και του πληθωρισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Τορνιβούκα – συνιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου κατά 35% – είναι ιδιοκτήτρια πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στη βόρεια Ελλάδα, με τζίρο περί τα 15 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ δραστηριοποιείται στον τουρισμό σχεδόν έναν αιώνα.

    Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο ακίνητο – που έκλεισε τις πόρτες του οριστικά το 1994 – πέρασε στην ιδιοκτησία των δύο εταιρειών έναντι 5,46 εκατ. ευρώ το 2017, μετά από σχετικό διαγωνισμό στον οποίο μετείχαν από κοινού.

    To ON Residence

    Η νέα επένδυση και η συνεργασία με τη Mandarin στη Μύκονο

    Πέραν των επενδύσεων που έχει ήδη δρομολογήσει, η εταιρεία ανακοινώνει προσεχώς και νέο project προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ, το οποίο θα λειτουργήσει γνωστή αλυσίδα hotel operator, συνεχίζοντας την παράδοση της Grivalia Hospitality. Θυμίζουμε ότι τα θέρετρα που θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της από το 2023 έχουν την υπογραφή των One & Only (Αστέρια Γλυφάδας), Amanzoe (Ερμιονίδα) και Mandarin (στη Μύκονο).

    Μάλιστα, σε ό,τι αφορά το τελευταίο project, αυτό της Άνω Μεράς Μυκόνου, ο κ. Χρυσικός επανέλαβε ότι η Grivalia Hospitality βρίσκεται προ της κατέθεσης νέου φακέλου για το Project Blue όπως λέγεται το έργο -, προκειμένου να ξεκολλήσει από τις συμπληγάδες του ΣτΕ.

    Ανεβαίνει ο λογαριασμός για τα Αστέρια Γλυφάδας

    To πρώτο εξάμηνο του 2023 θα είναι λειτουργικό το πολυτελές θέρετρο της Grivalia στα Αστέρια Γλυφάδας, το οποίο είναι το δεύτερο ξενοδοχειακό project που χτυπά η Kerzner International στην Ελλάδα, μέσω του brand της One & Only. Το budget για το έργο με τα 115 πολυτελή δωμάτια, τις 14 τουριστικές κατοικίες, τις 12 σουίτες, τον εκθεσιακό χώρο, το spa και τα δύο εστιατόρια θα φτάσει σε κόστος τα 145 εκατ. ευρώ, εξαιτίας και της ανόδου του κατασκευαστικού κόστους, όπως έκανε γνωστό ο κ. Χρυσικός, τονίζοντας πως το αρχικό σχέδιο ήθελε budget 60 – 80 εκατομμυρίων.

    Παρόμοιο είναι το χρονοδιάγραμμα και για το άνοιγμα του Piperi, με επένδυση περί των 20 εκατομμυρίων που θα διαθέτει 38 κλειδιά. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην είσοδο της Νάουσας, περιβαλλόμενο από εστιατόρια και beach club και έχει θέα προς τη θάλασσα καθώς βρίσκεται στο παραλιακό μέτωπο.

    Στο χαρτοφυλάκιο της Grivalia Hospitality  – που θα ξεπεράσει τα 800 εκατ. σε μια διετία – ανήκουν επίσης το Amanzoe στο Πόρτο Χέλι και το Meli Palace στην Κρήτη, ενώ σε ό,τι αφορά το μοναδικό έργο εκτός συνόρων, το project στον Παναμά με εξάστερο ξενοδοχείο, 1.000 κατοκίες και μαρίνα, πρόθεση της εταιρείας είναι να αποεπενδύσει σταδιακά από αυτό, προκειμένου να δώσει βαρύτητα στην ανάπτυξη αντίστοιχων έργων στην Ελλάδα.

    «Οποιαδήποτε επένδυση θέλουμε να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία, καθώς και το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα», διευκρίνισε ο κ. Χρυσικός προσθέτοντας πως ένας στόχος που έχει θέσει είναι η εταιρεία να γίνει neutral καταναλωτής ενέργειας. Αναφορικά με τα τουριστικά projects σχολίασε, τέλος, πως «οι επενδύσεις αυτές είναι ιδιαίτερες, για αυτό για να κάνουμε ένα τέτοιο προϊόν, πρέπει να το αναπτύξουμε από την αρχή, Περιλαμβάνει μεγαλύτερα ρίσκα, αδειοδοτήσεις, χρόνους κατασκευής, λεπτομέρειες κατασκευής, και βέβαια πιο απαιτητικές προϋποθέσεις από ότι τα εμπορικά ακίνητα». 



    ΣΧΟΛΙΑ