• Business

    Στην AM Nomikos επτά πλοία της Maritime Equity Partners

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Στα χέρια πελατών της παραδοσιακής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας AM Nomikos Transworld Maritime Agencies πέρασαν επτά πλοία της προβληματικής Maritime Equity Partners (που υποστηρίζεται από την Oaktree Capital Management), όπως επιβεβαίωσε στέλεχος της εταιρείας, δίνοντας τέλος στο «μυστήριο» γύρω από τον αποδεκατισμό του στόλου της Maritime Equity Partners.

    Πρόκειται για δύο πλοία τύπου capesize χωρητικότητας 178.000 dwt (Rhodes VI και Alexandria VII), ένα supramax χωρητικότητας 58.700 dwt (Halicarnassus V) και τέσσερα handysize χωρητικότητας 31.800 με 32.000 dwt (Giza I, Babylon II, Ephesus III, Olympia IV).

    Τα τέσσερα handysizes αποκτήθηκαν από τη MEP έναντι ποσού άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων το 2010, ενώ σήμερα εκτιμάται σύμφωνα με το VesselsValue ότι αξίζουν αθροιστικά 20,2 εκατομμύρια δολάρια. Τα δύο capesizes αποκτήθηκαν από τη MEP επίσης το 2010 έναντι αδιευκρίνιστου ποσού, και η αξία τους σήμερα εκτιμάται στα 36 εκατομμύρια δολάρια αθροιστικά.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων Equasis, τα πλοία πέρασαν στον έλεγχο της AM Nomikos στα τέλη Ιουλίου με μέσα Αυγούστου, με τρία εξ αυτών να περιλαμβάνονται ήδη στον στόλο της όπως παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της ελληνικής εταιρείας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόκτηση των επτά πλοίων από τη MEP συνιστά μία σημαντική αύξηση στον στόλο της εταιρείας, που πλέον ανέρχεται σε 43 πλοία. Μάλιστα, η εταιρεία φαίνεται για πρώτη φορά μετά από χρόνια να αποκτά πλοία τύπου capesize.

    Η MEP αρχικά υποστηριζόταν από την Oaktree, τον Πήτερ Γεωργιόπουλο, την Gener8 Maritime και την Aegean Marine Petroleum, όμως ο Πήτερ Γεωργιόπουλος αποχώρησε από το εγχείρημα.

    Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο είχε γίνει γνωστό ότι η MEP είχε παραδώσει κάποια πλοία της στους δανειστές της, με επικεφαλής την Deutsche Bank, ενώ άλλα πλοία είχαν πωληθεί. Πλέον, η MEP εμφανίζεται να μην έχει κανένα πλοίο υπό τον έλεγχό της.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/piter-georgiopoulos-esio-telos-stis-diapragmatefsis-tis-genco-tis-trapezes/73017



    ΣΧΟΛΙΑ