• Ναυτιλία

    Δράγνης-Νομικός: Νέες κινήσεις στην αγορά ξηρού φορτίου

    Γιάννης Δράγνης, Μάρκος Νομικός


    Με μία ακόμη πώληση στην αγορά ξηρού φορτίου συνδέουν ναυλομεσιτικές πηγές τη ναυτιλιακή  ΑΜ Nomikos, ενώ με δύο bulkers ενίσχυσε τον στόλο της η Goldenport συμφερόντων της οικογένειας Δράγνη.

    Σύμφωνα με την Seasure Shipbroking, η ΑΜ Νomikos προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 61,600 dwt ultramax Noni, κατασκευής 2015, στην τιμή των 27,5 εκατ. δολαρίων. Η τιμή κρίνεται υψηλή δεδομένου ότι η αξία του πλοίου με βάση τις εκτιμήσεις της VesselsValue, αποτιμάται στα 26,9 εκατ. δολάρια.

    Αγοραστής του bulker εμφανίζεται κατά τη ναυλομεσιτική, η κινεζική Royal Marine Holdings.

    Σημειώνεται ότι η AM Νomikos είναι ιδιαίτερα δραστήρια φέτος στην second hand αγορά, αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη από τις πωλήσεις που πραγματοποίησε στην αγορά ξηρού φορτίου.

    Πρόσφατα συνδέθηκε και με την πώληση του χωρητικότητας 74,000 dwt Braveheart , κατασκευής 2001, στην τιμή των 13 εκατ. δολαρίων, με την εκτιμώμενη αξία του πλοίου να κυμαίνεται στα 11,8 εκατ. δολάρια.

    Ακόμη η ΑΜ Nomikos, σύμφωνα με την Xclusiv Shipbrokers, πούλησε το χωρητικότητας 56,900-dwt supramax Sophia N (κατασκευής 2009) στην τιμή των 17,5 εκατ. δολαρίων.

    Τον Οκτώβριο πούλησε το χωρητικότητας 53,350 dwt, supramax, Tesoro, κατασκευής 2007, στην Jinhui Shipping and Transportation με έδρα το Χονγκ Κονγκ, έναντι 15,75 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με την Advanced Shipping & Trading. Η VesselsValue, αποτιμά την αξία του στα 12,54 εκατ. δολάρια.

    Η AM Nomikos διαθέτει στόλο με 54 πλοία, εκ των οποίων τα 34 είναι της κατηγορίας supramax.

    Goldenport Shipmanagement

    Δύο νέα bulk carriers, χωρητικότητας 63,200 dwt και κατασκευής 2015, πρόσθεσε στον στόλο της η Goldenport, με επικεφαλής τον Γιάννη Δράγνη.

    Σύμφωνα με τις ναυλομεσιτικές Seasure Shipbroking και Advanced Shipping & Trading η ναυτιλιακή εξαγόρασε από την GriegMaas τα ultramax, Star Eos και Star Artemis, στην τιμή των 26,5 εκατ. δολαρίων έκαστο.  Κατά την VesselsValue, οι αξίες των δύο πλοίων αποτιμώνται στα 25,9 και 25,3 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.

    H Goldenport δραστηριοποιείται στην αγορά ξηρού φορτίου και στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της διαθέτει στόλο με 14 bulkers και 10 containerships.

    Διαβάστε ακόμη:

    Έλληνες εφοπλιστές: Επενδύσεις 2,8 δισ. δολαρίων για νέα πλοία στο τρίμηνο Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου – Στο επίκεντρο τα LNG



    ΣΧΟΛΙΑ