• Business

    Στα χέρια της 777 Partners η Έβερτον

    • Bloomberg


    Συνεχίζεται η επέλαση των αμερικανικών επενδυτικών εταιρειών στο αγγλικό ποδόσφαιρο με την 777 Partners LLC να ανακοινώνει ότι αγόρασε το 94,91% του αγγλικού συλλόγου της Premier League από τον ιδιοκτήτη Farhad Moshiri

    Ο Moshiri βρισκόταν τον τελευταίο καιρό σε αναζήτηση αγοραστών για την Έβερτον, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και τον σύλλογο να βρίσκεται εν μέσω ενός δαπανηρού έργου για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου γηπέδου στην Λίβερπουλ.

    Η 777 Partners,που συνδιοικούν ο Στίβεν Πάσκο και ο Τζος Γουόντερ έχει σαρώσει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια με συμμετοχές σε πολυμετοχικούς συλλόγους σε όλο τον κόσμο.

    Με πολλούς επενδυτές να θεωρούν ότι η Premier League αποτελεί ένα νέο πεδίο, ακόμα ανεκμετάλλευτο για τον πολλαπλασιασμό των εσόδων, οι Αμερικανοί επενδυτές της 777 έχουν προχωρήσει σε συμμετοχές σε κορυφαίες ποδοσφαιρικές ομάδες όπως οι Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

    Η Έβερτον ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη της αγγλικής Football League τη δεκαετία του 1880 και είναι ένας από τους λίγους συλλόγους που δεν έχουν υποβιβαστεί ποτέ από την Premier League.

    Όμως, ο σύλλογος δεν περνάει την καλύτερη περίοδό του καθώς εδώ και δύο έτη έχει γλυτώσει οριακά από το να πέσει κατηγορία και έχει κάνει ένα άδοξο ξεκίνημα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο χωρίς νίκες στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής.

    «Πρωταρχικός μας στόχος είναι να συνεργαστούμε με τους οπαδούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς για να αναπτύξουμε την αθλητική και εμπορική υποδομή που χρειάζεται τόσο η  ανδρική όσο και τη γυναικεία ομάδα για να φέρουν αποτελέσματα», ανέφερε ο Γουόντερ της 777 στην ανακοίνωση για την εξαγορά της ομάδας. «Δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με την τοπική κοινωνία μακροπρόθεσμα, σε σημαντικά έργα όπως η ανάπτυξη του Bramley-Moore Dock, του γηπέδου της Έβερτον».

    Η αποχώρηση του Moshiri έχει φέρει ανακούφιση στους οπαδούς, οι οποίοι είχαν εκφράσει πολλές φορές στο παρελθόν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς δεν κατάφερε να φέρει επιτυχίες στην ομάδα παρά το γεγονός ότι την υποστήριξε οικονομικά.

    Η εξαγορά της Έβερτον από την 777 πρέπει τώρα να περάσει από την έγκριση της Premier League για τους ιδιοκτήτες και τους διευθυντές. Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει τη δυνατότητα να τραβήξει μήνες, όπως συνέβη με την Newcastle United το 2021.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σε χαμηλά 12ετίας η μετοχή – Τι σκέφτονται οι Γκλέιζερς για την πώληση

    Premier League: Το ρεκόρ μεταγραφών άγγιξε τα €3 δισ. – Τα «χρυσά» συμβόλαια των συλλόγων

    Τσέλσι: Ο Καϊσέδο η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της Premier League



    ΣΧΟΛΙΑ