• Business

    Softbank: Σε υψηλό τριετίας τα κέρδη του Vision Fund – Άλμα 11% η μετοχή

    • NewsRoom
    Masayoshi Son, ιδρυτής SoftBank

    Masayoshi Son, ιδρυτής SoftBank


    Δυναμικό comeback έκανε η Softbank, ανακοινώνοντας τα πρώτα κέρδη τριμήνου μετά από τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα με ζημιές, αλλά και κέρδη για τον βραχίονα τεχνολογίας Vision Fund στο δ’ τρίμηνο του 2023, που έφτασαν σε υψηλό τριετίας, εν μέσω ανάκαμψης της αποτίμησης των τεχνολογικών εταιρειών.

    Οι καθαρές πωλήσεις της Softbank ανήλθαν στα 1,77 τρισεκατομμύρια γιεν Ιαπωνίας (11,9 δισεκατομμύρια δολάρια) έναντι των αναμενομένων 1,8 τρισεκατομμυρίων γιεν.

    Τα καθαρά κέρδη τριμήνου άγγιξαν τα 950 δισεκατομμύρια γιεν (6,4 δισ. δολάρια), έναντι των αναμενομένων 196,5 δισεκατομμυρίων γιεν.

    Η μετοχή εκτοξεύτηκε 11% στις συναλλαγές της Πέμπτης.

    Συνεχίζει να ανακάμπτει το Vision Fund

    Το Vision Fund κατέγραψε κέρδος από επενδύσεις ύψους 600,7 δισεκατομμυρίων γιεν, συνεχίζοντας την ανάκαμψη μετά από ζημίες ρεκόρ το προηγούμενο οικονομικό έτος.

    Αυτό το κέρδος είναι το υψηλότερο από το τρίμηνο του Μαρτίου 2021, όταν το Vision Fund σημείωσε κέρδη 3,59 τρισεκατομμυρίων γιεν.

    Ο κορυφαίος τεχνολογικός επενδυτικός βραχίονας της SoftBank πέρασε δυσκολίες το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του περασμένου έτους, σημειώνοντας ζημιά ρεκόρ περίπου 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω πτώσης των τιμών των μετοχών τεχνολογίας και την στροφή των επενδυτών από την επιχείρηση στην Κίνα.

    Το 2022, ο ιδρυτής της SoftBank Masayoshi Son ανέφερε ότι η εταιρεία θα μπει σε λειτουργία «άμυνας», επιβραδύνοντας τον ρυθμό επενδύσεων και υιοθετώντας μια πιο προσεκτική προσέγγιση, ενώ τον περασμένο Ιούνιο, έδειξε τον ενθουσιασμό του σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, ανακοινώνοντας περαιτέρω αλλαγές.

    Υπενθυμίζεται ότι Πέρσι, η Arm, η εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών που ανήκει κατά πλειοψηφία στη SoftBank, εισήλθε στη Wall Street.

    Η βρετανική εταιρεία εξαγοράστηκε από τη SoftBank το 2016 έναντι περίπου 32 δισ. δολαρίων εκείνη την εποχή και η IPO της Arm αποτίμησε την εταιρεία σε πάνω από 50 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης: 

    Maersk: Βουτιά της μετοχής άνω του 13% λόγω της αβεβαιότητας για τα κέρδη του 2024

    Gucci: Πτώση των πωλήσεων εν μέσω κινήσεων ανανέωσης του ισχυρού brand

    Έπσταϊν: Με «ενδιάμεσο» επικοινωνούσε για χρόνια με τον CEO της Barclays – Οι συνομιλίες που τους «καίνε»



    ΣΧΟΛΙΑ