• Business

    Συνεχίζει την εκκαθάριση παλιών πλοίων ο Βίκτωρ Ρέστης- Πούλησε σε Κινέζους τα SA Fortius και SA Altius

    Βίκτωρ Ρέστης

    Βίκτωρ Ρέστης, επικεφαλής Golden Energy


    Σε κινεζικές εταιρείες φέρονται να πωλήθηκαν, σε συμφέρουσα τιμή, τα δύο αδελφά πλοία τύπου capesize της Enterprises Shipping του Βίκτωρα Ρέστη SA Fortius και SA Altius, αμφότερα κατασκευασμένα το 2001 στα ναυπηγεία Hyundai. Το SA Altius πωλήθηκε τον Μάιο στην CCCC International έναντι 7,03 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το SA Fortius φέρεται να πωλήθηκε σε άλλη κινεζική εταιρεία έναντι 6,56 εκατ. ευρώ, όταν η αξία διάλυσής τους υπολογιζόταν στα 5 με 5,4 εκατομμύρια ευρώ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Νοέμβριο του 2015 είχε ακουστεί έντονα ότι τα δύο πλοία είχαν πωληθεί στην τουρκική Karadeniz έναντι 8,16 εκατομμυρίων ευρώ το καθένα, ωστόσο η φήμη αυτή δεν επιβεβαιώθηκε από καμία από τις δύο εταιρείες.

    Με την κίνηση αυτή η εταιρία του Βίκτωρα Ρέστη συνεχίζει την εκκαθάριση των παλαιότερων πλοίων του στόλου της. Τα SA Fortius και SA Altius ήταν τα παλιότερα πλοία τύπου capesize της εταιρείας, μετά την πώληση του Iron Baron (έτος κατασκευής 1999) στο Μπανγκλαντές έναντι 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ πέρυσι η Enterprises Shipping (Βίκτωρ Ρέστης) πούλησε έξι πλοία για ανακύκλωση. Πιο πρόσφατα, τον Απρίλιο, το bulker Energy Ranger (έτος κατασκευής 1996) πωλήθηκε προς διάλυση.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/tha-echi-brexit-thetiki-epidrasi-stin-agora-ton-tanker/56302



    ΣΧΟΛΙΑ