• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Partners ανακοίνωσε μέρισμα 0,15 δολ. ανά μετοχή

    Βαγγέλης Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Την διανομή μερίσματος 0,15 δολ. ανά μετοχή για το τελευταίο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε η Capital Product Partners συμφερόντων του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

    Η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq ναυτιλιακή, θα καταβάλει το μέρισμα στις 13 Φεβρουαρίου 2024, στους κατόχους κοινών μετοχών της, με ημερομηνία καταγραφής στις 6 Φεβρουαρίου 2024.

    Η Capital Product Partners L.P. διαθέτει σήμερα στόλο με 24 πλοία υψηλών προδιαγραφών, συμπεριλαμβανομένων εννέα τελευταίας γενιάς LNG carriers, 12 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Neo-Panamax και τριών Panamax.

    Επίσης, έχει συμφωνήσει να αποκτήσει εννέα επιπλέον τελευταίας γενιάς LNG carriers που θα παραλάβει μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2024 και του πρώτου τριμήνου του 2027.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο ότι θα μετονομαστεί σε Capital New Energy Carriers L.P. και θα εστιάσει στην αγορά της μεταφοράς ενέργειας.

    Η στρατηγική κίνηση μετασχηματισμού της θα την οδηγήσει σε μία νέα εποχή με εξαιρετικά σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για το μέλλον. Καθώς θα αναδειχθεί στην μεγαλύτερη ιδιοκτήτρια στόλου τελευταίας γενιάς πλοίων μεταφοράς LNG στο αμερικανικό χρηματιστήριο και μία από τις πέντε μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες με εταιρική αξία (enterprise value) 5,8 δισ. δολάρια.

    Διαβάστε ακόμη:

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Partners παρέλαβε το LNG Axios

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κολοσσό εξελίσσεται η Capital – Όλοι οι άνθρωποι της επιχειρηματικής του ομάδας

    Κίνηση – έκπληξη από τον εφοπλιστή Γιώργο Οικονόμου: Προσέλαβε έμπειρο manager στα ναυτιλιακά



    ΣΧΟΛΙΑ