• Ναυτιλία

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Η Capital Product Partners παρέλαβε το LNG Axios

    Capital Product Partners L.P: Ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος ύψους 1,2 δις δολ. για την αγορά έξι πλοίων LNG τελευταίας γενιάς

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Η Capital Product Partners L.P. του Βαγγέλη Μαρινάκη γνωστοποίησε ότι παρέλαβε με επιτυχία το LNG Carrier («LNG/C») «Axios II».

    Σύμφωνα με τη συμφωνία για την απόκτηση 11 LNG/C που παρέχεται στο πλαίσιο της Συμφωνίας Umbrella που συνήφθη στις 13 Νοεμβρίου 2023 η εταιρεία παρέλαβε στις 2 Ιανουαρίου 2024 του LNG/C Axios II (174.000 cbm, το προηγμένης γενιάς, MEGA LNG/C, κατασκευασμένο στην Hyundai Heavy Industries Co., Ltd.).

    Το σκάφος ξεκίνησε ναύλωση ενός έτους με ναύλωση συνδεδεμένη με την αγορά, την οποία θα ακολουθήσει μια επταετής ναύλωση bareboat με την Bonny Gas Transport Limited, η οποία διατηρεί τη δυνατότητα παράτασης για άλλα τρία χρόνια.

    Η απόκτηση του πλοίου χρηματοδοτήθηκε με μετρητά από τον ισολογισμό, μια νέα διευκόλυνση δανείου υψηλής εξασφάλισης από την ING Bank N.V. για ποσό 190,0 εκατομμυρίων δολαρίων καταβλητέο σε 28 ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, επιπλέον της πληρωμής με ρήτρα 120,0 εκατομμυρίων δολαρίων που καταβάλλονται μαζί με την τελευταία τριμηνιαία δόση τον Δεκέμβριο του 2030 και την καταβολή 92,6 εκατομμυρίων δολαρίων της τιμής αγοράς, σύμφωνα με τη σύμβαση πίστωσης του πωλητή που περιλαμβάνεται στη συμφωνία Umbrella, η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου 2027.

    Το Axios II είναι το ένατο τελευταίας γενιάς LNG/C της εταιρείας και το δεύτερο πλοίο παράδοσης του στόλου που αποκτήθηκε στο πλαίσιο της Συμφωνίας Umbrella. Τα υπόλοιπα εννέα πλοία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2024 και του πρώτου τριμήνου του 2027.

    Διαβάστε επίσης

    Βαγγέλης Μαρινάκης: Σε παγκόσμιο ναυτιλιακό κολοσσό εξελίσσεται η Capital Product Partners – Όλοι οι άνθρωποι της επιχειρηματικής του ομάδας

    Οι μεγάλες εκθέσεις του 2024 – Από τον νεοϊμπρεσιονισμό στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ