• Ναυτιλία

    TOP Ships Inc: Έσοδα 56,4 εκατ. δολάρια και κέρδη 8,6 εκατ. δολάρια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, TOP Ships Inc.

    Ευάγγελος Πιστιόλης, TOP Ships Inc.


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία TOP Ships Inc. του Ευάγγελου Πιστιόλη ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το προηγούμενο έτος 2021.

    Αναλυτικά η εταιρεία είχε συνολικά έσοδα που διαμορφώθηκαν στα 56,4 εκατομμύρια δολάρια και κέρδη 8,6 εκατομμύρια δολάρια.

    Τα κέρδη ανά μετοχή είναι 0,14 δολάρια. Το προσαρμοσμένο EBITDA ανήλθε σε 35,2 εκατομμύρια δολάρια και το συνολικό ενεργητικό στα 330,8 εκατομμύρια δολάρια.

    Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ευάγγελος Πιστιόλης δήλωσε:

    «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώσαμε ρεκόρ καθαρών εσόδων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, το οποίο είναι το υψηλότερο αναφερόμενο καθαρό εισόδημα από το 2008. Επιπλέον, ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του προγράμματος ναυπήγησης πλοίων μετά το οποίο, από σήμερα, το σταθερό μας υπόλοιπο εσόδων είναι περίπου 361 εκατομμύρια δολάρια».

    Επίσης, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι στις 28 Φεβρουαρίου ολοκλήρωσε την προαναγγελθείσα πώληση του M/T Eco Los Angeles. Τα καθαρά έσοδα μετά την αποπληρωμή χρέους χρησιμοποιήθηκαν για την αποπληρωμή 9 εκατομμυρίων δολαρίων κεφαλαίων που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της μη εξασφαλισμένης πιστωτικής διευκόλυνσης που συνήφθη τον Ιανουάριο του 2022 με την Central Mare Inc, μια εταιρεία συνδεδεμένη με τον Πρόεδρο, Διευθύνοντα Σύμβουλο και Διευθυντή Ευάγγελο Ι. Πιστιόλη, η οποία τώρα τερματίστηκε.

    Στις 4 Μαρτίου 2022, παρελήφθη το νεότευκτο πλοίο Suezmax M/T Eco Oceano Ca που ναυπηγήθηκε στο ναυπηγείο Hyundai Samho στη Νότια Κορέα, χωρητικότητας 157.000 dwt, εξοπλισμένο με scrubber, πολύ υψηλών προδιαγραφών και ολοκληρώθηκε η πώληση και εκμίσθωση του πλοίου για συνολικά ακαθάριστα έσοδα 48,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το πλοίο έχει ξεκινήσει την προαναγγελθείσα δεκαπενταετή χρονοναύλωση του.

    Διαβάστε επίσης:

    Top Ships: Παρέλαβε νεότευκτο δεξαμενόπλοιο

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Συμφωνίες ναύλωσης για τρία suezmax της Top Ships

    Κίνα: Έκλεισε το λιμάνι της Shenzhen λόγω Covid-19 μέχρι 20 Μαρτίου



    ΣΧΟΛΙΑ