• Ναυτιλία

    Ευάγγελος Πιστιόλης: Συμφωνίες ναύλωσης για τρία suezmax της Top Ships

    Eυάγγελος Πιστιόλης, CEO της ναυτιλιακής Top Ships

    Eυάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής


    Σε συμφωνίες ναύλωσης για δύο τάνκερ suezmax του στόλου της και στην τροποποίηση προηγούμενης συμφωνίας για ένα νεότευκτο πλοίο της ίδιας κατηγορίας προχώρησε η ναυτιλιακή Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη.

    Συγκεκριμένα, η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, ναύλωσε τα δεξαμενόπλοια Eco Beverly Hills και Eco Bel Air σε μεγάλη εταιρεία εμπορίας πετρελαίου για χρονικό διάστημα 20 μηνών. Ο ναυλωτής έχει τη δυνατότητα να επεκτείνει την χρονική διάρκεια στους 26 μήνες, δηλαδή μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2025 για το πρώτο πλοίο και μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου 2025 για το δεύτερο.

    Τα ημερήσια ναύλα για όλη τη χρονική περίοδο και για τα δύο τάνκερ ανέρχονται στα 24.000 δολάρια.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή τροποποίησε προηγούμενη συμφωνία ναύλωσης με εταιρεία συμφερόντων του CEO της Ευάγγελου Πιστιόλη, η οποία θα ξεκινήσει μετά την παραλαβή του νεότευκτου Eco Oceano Ca από το ναυπηγείο Hyundai Samho, που αναμένεται κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

    Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει την αύξηση της χρονικής διάρκειας της ναύλωσης από πέντε σε 15 χρόνια, με ταυτόχρονη μείωση των ημερήσιων ναύλων από 32.450 δολάρια σε 24.500 δολάρια.

    Η Top Ships ανακοίνωσε πρόσφατα νέα συμφωνία για την χρηματοδότηση μέσω sale and leaseback, έως και του 80% του κόστους ναυπήγησης του δεξαμενόπλοιου Suezmax Eco Oceano CA.

    Τον περασμένο μήνα έλαβε επιστολή προειδοποίησης από τις αμερικανικές χρηματιστηριακές αρχές λόγω της υποχώρησης της τιμής της μετοχή της κάτω από το ένα δολάριο και έχει περίοδο χάριτος μέχρι τις 25 Ιουλίου 2022, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες για να αυξήσει την τιμή της πάνω από το συγκεκριμένο όριο.

    Από τις 10 Φεβρουαρίου ο τίτλος διαπραγματεύονταν πάνω από το ένα δολάριο, ωστόσο στη συνεδρίαση της Τρίτης έκλεισε στα 0,92 δολάρια με πτώση 7,17%.

    Διαβάστε ακόμη:

    Καμπανάκι από το αμερικανικό χρηματιστήριο για τις ναυτιλιακές Top Ships και Seanergy Maritime



    ΣΧΟΛΙΑ