• Ναυτιλία

    Κίνα: Έκλεισε το λιμάνι της Shenzhen λόγω Covid-19 μέχρι 20 Μαρτίου

    Αεροφωτογραφία του σταθμού κοντέινερ του λιμανιού της Σενζέν στην Κίνα


    Η έξαρση του ιού Covid-19 είναι η αιτία που η κυβέρνηση του Πεκίνου έδωσε εντολή σε 18 εκατομμύρια κατοίκους της πόλης Shenzhen να παραμείνουν στα σπίτια τους για τουλάχιστον μια εβδομάδα.

    Η απόφαση ελήφθη για να ανακοπεί η αυξανόμενη επιδημία του κορωνοϊού, ωστόσο δεν αποκλείονται προβλήματα, διακοπές και καθυστερήσεις στο λιμάνι της πόλης.

    Η απόφαση ελήφθη μετά τον διπλασιασμό των μολύνσεων σε εθνικό επίπεδο και θα συνοδεύεται από τρεις γύρους μαζικών τεστ σε όλη την πόλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης . Το μέτρο, που ανακοινώθηκε την Κυριακή, ακολούθησε προηγούμενους περιορισμούς στην κεντρική επιχειρηματική περιοχή της Shenzhen και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαρτίου.

    Ολόκληρο το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας έκλεισε καθώς και όλες οι εμπορικές δραστηριότητες, εκτός από αυτές που παρέχουν βασικές υπηρεσίες. Οι εργαζόμενοι μπορούν να εργάζονται από το σπίτι όπου ήταν δυνατόν. Αντίθετα, οι κάτοικοι δεν θα μπορούν να εγκαταλείψουν το Shenzhen , μια πόλη που φιλοξενεί επίσης τους γίγαντες Huawei Technologies Co. και Tencent Holdings Ltd., καθώς και ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια της Κίνας.

    Στην πόλη βρίσκονται επίσης τα κεντρικά γραφεία και οι εγκαταστάσεις παραγωγής της Hon Hai Precision Industry Co., του κορυφαίου κατασκευαστή iPhone και άλλων προϊόντων της Apple Inc.

    Η αύξηση των μολύνσεων στην πόλη συνδέεται με ένα ξέσπασμα στο γειτονικό Χονγκ Κονγκ, όπου περίπου 300.000 άνθρωποι βρίσκονται σε απομόνωση.

    Διαβάστε επίσης

    Οι Έλληνες εφοπλιστές στηρίζουν την απόφαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για την άμεση δημιουργία ασφαλούς θαλάσσιου διαύλου

    Ευρωπαίος εφοπλιστής, ίσως και Έλληνας, ναυπηγεί πλοίο μεταφοράς κοντέινερ αξίας 494 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ