• Ναυτιλία

    Στ. Τοπούζογλου: Βρήκε χρηματοδότηση για τα δύο τάνκερ χημικών της η FSL Trust

    prime marine τοπουζογλου

    Το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών προϊόντων “Spottail” της Prime Marine Management είναι χωρητικότητας 84.600-cbm και κατασκευής του έτους 2008


    Σε συμφωνία με τράπεζα για δάνειο ύψους 18 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αναχρηματοδοτήσει τα δύο εναπομείναντα τάνκερ χημικών της, ήρθε η ναυτιλιακή First Ship Lease Trust (FSL Trust) στην οποία συμμετέχει με ποσοστό κοντά στο 25% η ναυτιλιακή Prime Tanker Management του Έλληνα εφοπλιστή Στάθη Τοπούζογλου. .

    Η εταιρεία, όπως αναφέρει το TradeWinds, αποδέχθηκε μία πρόταση τράπεζας για ένα εξασφαλισμένο δάνειο για τα πλοία FSL London και FSL New York (αμφότερα χωρητικότητας 20.000 dwt, κατασκευής 2006).

    Όπως γράφαμε στο mononews.gr πριν από δύο εβδομάδες, η FSL Trust είχε γνωστοποιούσε ότι αναζητούσε μία λύση αναχρηματοδότησης των δύο εναπομεινάντων τάνκερ χημικών της, και βρισκόταν σε συζητήσεις με τράπεζες, καθώς λόγω των αδυναμιών στην αγορά των τάνκερ χημικών κρίθηκε ότι δεν θα ήταν συμφέρουσα λύση η πώλησή τους.

    Σύμφωνα με το VesselsValue, η αξία των δύο πλοίων κυμαίνεται στα 12,7 εκατομμύρια δολάρια το καθένα.

    Παράλληλα, η εταιρεία ολοκλήρωσε την έκδοση μετατρέψιμων ομολόγων με απόδοση 7%, αξίας 7,25 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έλαβε δικαστική έγκριση για την αναβολή μίας συνάντησης με τους πιστωτές της για την αποπληρωμή των δανείων της για τις 29 Ιουνίου. Η FSL προσπαθεί να αναχρηματοδοτήσει τα δάνειά της, καθώς μέχρι πριν από δύο εβδομάδες ήταν αντιμέτωπη με αποπληρωμές χρέους ύψους 151 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η εισηγμένη στη Σιγκαπούρη εταιρεία αποπλήρωσε χρέη ύψους 5 εκατ. δολαρίων, μετά την εξασφάλιση νέας χρηματοδότησης συνολικού ύψους σχεδόν 100 εκατ, δολαρίων.

    Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του α’ τριμήνου του 2018 η Prime Tankers Management εξαγόρασε το ποσοστό που κατείχε η γερμανική τράπεζα HSH Nordbank στη First Ship Lease Trust, το οποίο εκτιμάται στο 24,7%. Η FSL Trust διαθέτει στόλο 19 πλοίων διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων δεξαμενόπλοια και containerships.

    Η Prime Tanker Management ιδρύθηκε το 1999 με έδρα την Αθήνα και έκτοτε δραστηριοποιείται στις μεταφορές υγρού φορτίου, ενώ διαθέτει ένα διευρυμένο στόλο 36 πλοίων, εκ των οποίων 27 δεξαμενόπλοια double-hull μεταφοράς προϊόντων, 2 suezmaxes και 7 δεξαμενόπλοια μεταφοράς υγροποιημένου αερίου πετρελαίου (LPG).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ευ. Πιστιόλης: Νέο τριετές deal με την BP

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:   Αδ. Λαιμός: Νέο πλοίο για τη Unisea Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Φωστηρόπουλος: Συμφωνία με προοπτικές για την Almi Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ