• Ναυτιλία

    Ευστάθιος Τοπούζογλου: H FSL Trust πούλησε δύο τάνκερ που ναύλωνε στη spot αγορά

    Στάθης Τοπούζογλου


    H ναυτιλιακή First Ship Lease Trust, συμφερόντων του εφοπλιστή Ευστάθιου Τοπούζογλου πούλησε σε διάστημα ενός μήνα δύο τάνκερ μεταφοράς χημικών που δραστηριοποιούνταν στη spot αγορά από τότε που έληξαν οι προηγούμενες μακροχρόνιες ναυλώσεις τους.

    Συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει την έδρα της στη Σιγκαπούρη, ανακοίνωσε ότι πούλησε το χωρητικότητας 20,000 dwt δεξαμενόπλοιο FSL London, κατασκευής 2006 στην Ιαπωνία, χωρίς να αποκαλύψει την τιμή της συναλλαγής και τον αγοραστή.

    Ωστόσο, γνωστοποίησε ότι ο νέος ιδιοκτήτης κατέβαλε ως προκαταβολή το 10% του τιμήματος πώλησης. Ναυλομεσιτικές πηγές υποστηρίζουν ότι το πλοίο πουλήθηκε έναντι 10 εκατ. δολαρίων.

    Με τους ίδιους όρους η εταιρεία πούλησε στο τέλος Αυγούστου και το αδελφό πλοίο FSL New York που κατασκευάστηκε το 2006 στο ίδιο ναυπηγείο. Το όνομα του αγοραστή δεν έγινε γνωστό.

    Σημειώνεται ότι στο τέλος του καλοκαιριού η εταιρεία προχώρησε στην εξαγορά του χωρητικότητας 9,600 dwt τάνκερ, Anuket Amber, που κατασκευάστηκε το 2008, έναντι 5 εκατ. δολαρίων.

    Παράλληλα έκλεισε την bareboat ναύλωση του στην James Fisher Everard Limited για χρονική περίοδο οκτώ ετών. Ο συγκεκριμένος ναυλωτής έχει κλείσει ανάλογες συμφωνίες για επτά ακόμη εκ των συνολικά 10 πλοίων της ναυτιλιακής.

    Η παράδοση του νέου πλοίου αναμένεται μεταξύ του Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου 2021 και θα μετονομαστεί σε Pelican Fisher.

    Η εταιρεία εμφάνισε κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του έτους και  ο πρόεδρος του ΔΣ της, Ευστάθιος Τοπούζογλου επισήμανε η FSL Trust θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα σε έργα που μπορούν να της παρέχουν μακροπρόθεσμες ταμειακές ροές.

    Οι μετοχές της FSL Trust διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ