• Ναυτιλία

    Κ. Φωστηρόπουλος: Συμφωνία με προοπτικές για την Almi Tankers

    Κώστας Φωστηρόπουλος


    Μία ακόμη συμφωνία ναύλωσης με τη σουηδική Stena Bulk έκλεισε η ελληνική ναυτιλιακή Almi Tankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Κώστα Φωστηρόπουλου, διευρύνοντας τη μεταξύ τους συνεργασία.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Stena Bulk θα ναυλώσει ένα ακόμη suezmax της Almi για λογαριασμό της κοινοπραξίας Stena Sonangol pool, στην οποία συμμετέχει.

    Η συμφωνία θα έχει διάρκεια ένα έτος και αφορά το πλοίο Almi Galaxy, χωρητικότητας 158,000-dwt και κατασκευής 2012.

    Σύμφωνα με το tradewinds, ο γενικός διευθυντής της Stena Bulk, Erik Hanell έχει επιβεβαιώσει τη συμφωνία, ενώ ναυλομεσίτες εκτιμούν ότι τα ναύλα θα κυμανθούν στα 15.000 με 16.000 δολ. ημερησίως.

    Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Stena Bulk έχει ήδη ναυλώσει δύο άλλα πλοία της Almi Tankers, το χωρητικότητας 158,000-dwt Almi Voyager (κατασκευής 2014) και το Almi Sky (κατασκευής 2012).

    Σημειώνεται ότι η κοιπραξία Stena Sonangol pool διαχειρίζεται στόλο 21 τάνκερ και η ελληνική ναυτιλιακή θα μπορούσε να συνεισφέρει σε αυτόν και με άλλα πλοία της, δεδομένου ότι διαθέτει ομογενοποιημένο στόλο με πλοία που έχουν κατασκευαστεί τη χρονική περίοδο μεταξύ του 2012 και 2014.

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φωστηρόπουλος έκλεισε πρόσφατα μία επικερδής συμφωνία με την Koch Industries για τη ναύλωση των δύο νεότευκτων VLCC του στόλου της. Σύμφωνα με ναυλομεσίτες από την Ευρώπη, τα VLCCs Almi Titan και Almi Atlas (χωρητικότητας 316.000-dwt και κατασκευής 2018), ναυλώθηκαν για 3 χρόνια με τους ημερήσιους ναύλους να ανέρχονται στα 27.000 δολάρια.

    tanker ναυτιλία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ν. Τσάκος: Η νέα παραγγελία και οι στόχοι του εφοπλιστή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Βουτιά στα κέρδη της Dynagas LNG Partners το α’ τρίμηνο 2018. Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Κουρουμπλής: Κομβική η σημασία των λιμανιών στην αναβάθμιση των συνδυασμένων μεταφορών

     



    ΣΧΟΛΙΑ