• Ναυτιλία

    Αδ. Λαιμός: Νέο πλοίο για τη Unisea Shipping

    bulk ξηρό φορτίο ναυτιλία ναυλαγορά


    Tην πρώτη της κίνηση στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων για το 2018, φημολογείται ότι πραγματοποίησε η ναυτιλιακή Unisea Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Αδαμάντιου Λαιμού.

    Πηγές της ναυτιλιακής αγοράς αναφέρουν ότι η εταιρία εξαγόρασε το πλοίο Golden Spring, χωρητικότητας 83,000-dwt και κατασκευής 2008, από την Ta-Tong Marine με έδρα την Ταϊβάν. Η τιμή εξαγοράς εκτιμάται ότι ανήλθε στα 16,5 εκατ. δολ.

    Καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν τη συναλλαγή, όπως αναφέρει το tradewinds.

    Yπενθυμίζεται ότι η τελευταία εξαγορά μεταχειρισμένου πλοίου από τη Unisea Shipping που είχε γίνει γνωστή, ήταν πέρυσι τον Οκτώβριο, με την απόκτηση του χωρητικότητας 55,700-dwt πλοίου Nord Angel (κατασκευής 2010). Σύμφωνα με τις λίστες της VesselsValue, η ναυτιλιακή έχει 17 φορτηγά πλοία και δεξαμενόπλοια στο νερό, αξίας περίπου 500 εκατ. δολ.

    Σημειώνεται ότι το Μάρτιο 2018, η ναυτιλιακή προχώρησε σε συμφωνία με τα κορεάτικα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries για την κατασκευή νέων δεξαμενόπλοιων. Η συμφωνία περιλαμβάνει μέχρι τέσσερα τάνκερ μεταφοράς αργού πετρελαίου, χωρητικότητας 115,000 dwt. Σε πρώτη φάση η εταιρία ξεκίνησε με την κατασκευή των δύο πλοίων, με option την κατασκευή επιπλέον δύο.

    Σημειώνεται ότι η Unisea Shipping, μέχρι τις αρχές του 2016 διαχειριζόταν αποκλειστικά τάνκερ, όμως έκτοτε έχει επιστρέψει στην αγορά του ξηρού φορτίου. Την αρχή έκανε με την απόκτηση δύο supramaxes τον Μάρτιο του 2016, ενώ εμφάνισε μεγαλύτερη κινητικότητα και απέκτησε έξι πλοία ξηρού φορτίου μέσα σε διάστημα επτά μηνών.

    tanker τανκερ ναυτιλία ναυλαγορά

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές αγοράζουν πλοία της χρεοκοπημένης Toisa. Όλες οι λεπτομέρειες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Βουτιά στα κέρδη της Dynagas LNG Partners το α’ τρίμηνο 2018. Οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Φωστηρόπουλος: Συμφωνία με προοπτικές για την Almi Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ