• Ναυτιλία

    Συνάντηση Μαρίνας Χατζημανώλη με τον γραμματέα του ΙΜΟ

    Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) κ. Kitack Lim και η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη

    Ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) κ. Kitack Lim και η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη


    Συναντήσεις με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΔΝΟ) κ. Kitack Lim και τον νεοεκλεγέντα Γενικό Γραμματέα κ. Arsenio Dominguez, πραγματοποίησε η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα. Μαρίνα Χατζημανώλη, στο Λονδίνο.

    Στις συναντήσεις την συνόδευσαν, ο κ. Στέλιος Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου και ο κ. Ανδρέας Κακουρής, Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο και Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΔΝΟ.

    Κατά τη διάρκεια και των δυο συναντήσεων, η κα. Χατζημανώλη επεσήμανε την εκτίμηση της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το έργο του ΔΝΟ και την υποστήριξη της ΚΔ για τον ηγετικό ρόλο του Οργανισμού στη ρύθμιση της διεθνούς ναυτιλίας. Τόνισε ότι η Κύπρος υποστηρίζει όλες τις πρωτοβουλίες που ενισχύουν αυτόν τον ρόλο και είναι περήφανη που είναι ενεργό μέλος του Οργανισμού και του Συμβουλίου του.

    Η Υφυπουργός υπογράμμισε την εξαίρετη συνεργασία όλων των αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας με τη Γραμματεία του Οργανισμού και κυρίως με τον Γενικό Γραμματέα και συνεχάρη τον κ. Kitack Lim για το έργο που διετέλεσε τα τελευταία 8 χρόνια για τον Οργανισμό και κυρίως για τη διεθνή ναυτιλία.

    Η κα. Χατζημανώλη συνεχάρη και τον κ. Arsenio Dominguez για την εκλογή του στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΔΝΟ και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας για συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας αυτής, με στόχο τη θετική συμβολή της Κύπρου στις προσπάθειες του Οργανισμού για την επίτευξη των στόχων του.

    Τέλος, η Υφυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Kitack Lim και τον κ. Arsenio Dominguez, για την αποδοχή της πρόσκλησής της να παρευρεθούν στο Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος 2023, τον Οκτώβριο στη Λεμεσό και επεσήμανε ότι είναι μεγάλη τιμή για την Κύπρο να τους φιλοξενεί, και που ο ΓΓ του ΔΝΟ συνεχίζει την παράδοση ως κύριος ομιλητής, η οποία καθιερώθηκε από το πρώτο Συνέδριο, το 1989.

    Διαβάστε επίσης:

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλέντης): Επένδυση 6,80 εκατ. δολαρίων για το πλοίο «Konkar Ormi»

    Στην αντεπίθεση η Performance Shipping: Κακό το ιστορικό του Γιώργου Οικονόμου – Θα αποφασίσουν οι μέτοχοι

    Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ένωσης Μαρινών Ελλάδας και Ένωσης Λιμένων Ελλάδας



    ΣΧΟΛΙΑ