• Ναυτιλία

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Επένδυση 6,80 εκατ. δολαρίων για το πλοίο «Konkar Ormi»

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pyxis Tankers


    Η Pyxis Tankers Inc., του Βαλέντιου Βαλεντή, προσέθεσε στον στόλο της το πλοίο Ultramax 63.250 dwt κατασκευής Ιαπωνίας 2016.

    Η εταιρεία επένδυσε περίπου 6,8 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά για 60% συμμετοχή στην κοινοπρακτική εταιρεία που δημιουργήθηκε. Αναμένεται ότι το οικολογικά αποδοτικό πλοίο, που είναι εξοπλισμένο με scrubber, το οποίο έχει μετονομαστεί σε «Konkar Ormi», θα ναυλωθεί στην spot αγορά.

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, σχολίασε:

    «Το περιβάλλον ναύλωσης δεξαμενόπλοιων συνεχίζει να είναι εποικοδομητικό. Από τις 18 Σεπτεμβρίου 2023, το 92,4% των διαθέσιμων ημερών στο τρίτο τρίμηνο του 2023 για τα MR μας είχε κρατηθεί με εκτιμώμενο μέσο TCE 26.200 δολάρια ανά σκάφος.

    Επί του παρόντος, δύο πλοία είναι υπό χρονοναύλωση, ένα σκάφος απασχολείται στην αγορά σποτ και ένα πλοίο υποβάλλεται στη δεύτερη ειδική επιθεώρησή του.

    Μετά τη χρηματοδότηση της επένδυσής μας σε κοινοπραξία, η εταιρεία έχει περίπου 31,9 εκατομμύρια δολάρια σε συνολικά μετρητά. Αυτή η εξαγορά είναι μια σημαντική βελτίωση στην αναπτυσσόμενη επενδυτική μας πλατφόρμα.

    Προχωρώντας προς τα εμπρός, η ρευστότητα, θα πρέπει να αυξήσει τη λειτουργική και οικονομική μας ευελιξία.

    Με την επιφύλαξη των συνθηκών της αγοράς και άλλων παραγόντων, η εταιρεία αναμένει να ενισχύσει περαιτέρω την αξία των μετόχων επιδιώκοντας πρόσθετες εξαγορές πλοίων με μετρητά και, κατά περίπτωση, χρησιμοποιώντας τραπεζική χρηματοδότηση.

    Στο μεταξύ, η εταιρεία σχεδιάζει να συνεχίσει τη βελτιστοποίηση του στόλου μας, την απόσβεση του χρέους μας και την επαναγορά κοινών μετοχών στο πλαίσιο του εγκεκριμένου προγράμματος 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2023, η εταιρεία είχε ξοδέψει 0,53 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση συνολικά 147.907 μετοχών σε μέση τιμή περίπου 3,59 δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, 10.725.336 μετοχές PXS ήταν σε κυκλοφορία».

    Διαβάστε επίσης

    Pyxis Tankers (Βαλέριος Βαλεντής): Δημιουργία νέας ναυτιλιακής εταιρείας και κέρδη 2,8 εκατ. δολαρίων στο δεύτερο τρίμηνο

    Pyxis Tankers (Βαλέντιος Βαλεντής): Κέρδη 23 σεντς ανά μετοχή παρά την μείωση εσόδων

    Έλληνες εφοπλιστές: Κερδοφόρα deals στην αγορά μεταχειρισμένων πλοίων



    ΣΧΟΛΙΑ