• Ναυτιλία

    Στην αντεπίθεση η Performance Shipping: Κακό το ιστορικό του Γιώργου Οικονόμου – Θα αποφασίσουν οι μέτοχοι

    Γιώργος Οικονόμου, Αλίκη Παληού (Performance Shipping) και Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping)

    Γιώργος Οικονόμου, Αλίκη Παληού (Performance Shipping) και Ανδρέας Μιχαλόπουλος (Performance Shipping)


    Στις προηγούμενες καταστροφικές για τους μετόχους πρακτικές που έχει εφαρμόσει ο Γιώργος Οικονόμου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η διοίκηση της Performance Shipping, απαντώντας στο νέο αίτημα του εφοπλιστή για άμεσες αλλαγές των μελών του ΔΣ της και έλεγχο των λογιστικών της βιβλίων.

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι η εταιρεία Sphinx Investment Corp του Γιώργου Οικονόμου μετά τις επιθετικές της κινήσεις και την απόκτηση του 9,5% της ναυτιλιακής της οικογένειας Παληού δεν έχει δηλώσει ξεκάθαρα τις προθέσεις της και παραπέμπει τις όποιες αποφάσεις για την δομή του ΔΣ στην επόμενη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων το 2024.

    Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Οικονόμου, απαιτεί την παραίτηση τεσσάρων μελών από το διοικητικό συμβούλιο της ναυτιλιακής -μεταξύ των οποίων και του CEO Ανδρέα Μιχαλόπουλου-, τη συμμετοχή του Γιάννη Λιβέρη σε αυτό, καθώς και τον άμεσο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της εισηγμένης.

    Η εταιρεία με πρόεδρο της Αλίκη Παληού, απαντώντας στην τελευταία πρόταση της Sphinx Investment Corp, επισημαίνει τα εξής:

    Η Performance Shipping έχει τακτική επαφή με τους επενδυτές και είναι ανοιχτή όσον αγορά τις ευκαιρίες που θα δημιουργήσουν αξία για την εταιρεία. Υπό αυτό το πρίσμα, μας ανησυχούν βαθύτατα οι ενέργειες της Sphinx και του διευθυντή της Γιώργου Οικονόμου.

    Η Sphinx δεν έχει δηλώσει τις προθέσεις της

    Τις τελευταίες εβδομάδες, η Sphinx απέκτησε αθόρυβα μία μεγάλη θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και προχώρησε σε ολοένα και πιο επιθετικές ενέργειες προς αυτή, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να εξαλείψει με κάποιο τρόπο τα δικαιώματα μιας ευρείας κατηγορίας μετοχών, επιδιώκοντας να αλλάξει την εταιρική μας δομή, προτείνοντας νέο μέλος για το ΔΣ μας, την απομάκρυνση άλλων υφιστάμενων μελών και την επανεξέταση των βιβλίων και των αρχείων μας.

    Μέχρι σήμερα, έχουμε απαντήσει άμεσα, επισημαίνοντας τη διαφωνία μας για τους αβάσιμους ισχυρισμούς της Sphinx.

    Η Sphinx τα έχει κάνει όλα αυτά χωρίς να δηλώνει τις προθέσεις της.

    Είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με την Sphinx και τον κ. Οικονόμου όπως θα κάναμε με οποιονδήποτε μέτοχο. Ωστόσο, δεδομένου ότι έχουν κάνει αυτά τα βήματα χωρίς να είναι ξεκάθαροι για τους στόχους τους και ενώ κρύβονται πίσω από τους δικηγόρους τους, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε τα χειρότερα.

    Το κακό ιστορικό του Γιώργου Οικονόμου

    Το ιστορικό του κ. Οικονόμου να καταστρέφει την αξία των μετόχων και να πλουτίζει ο ίδιος μέσω προσωπικών συναλλαγών και κακής εταιρικής διακυβέρνησης, μιλάει από μόνο του.

    Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος που πρότεινε η Sphinx, ο Γιάννης Λιβέρης, βοήθησε τον κ. Οικονόμου σε μερικές από τις πιο σκανδαλώδεις συναλλαγές που έχει πραγματοποιήσει, συμπεριλαμβανομένων αυτών των εταιρειών Ocean Rig και OceanFreight.

    Παρόλα αυτά, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε εποικοδομητικά με τη Sphinx για να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της και το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα εξετάσει τις προτάσεις της μέσω των συνήθων εταιρικών μας πρακτικών και προτύπων.

    Οι μέτοχοι θα αποφασίσουν

    Υποθέτοντας ότι πληρούνται οι σχετικές νομικές προϋποθέσεις, οι μέτοχοί μας θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν για τον διορισμό και τις προτάσεις της Sphinx στην ετήσια συνέλευση των μετόχων μας το 2024.

    Είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι η Performance Shipping χτίζει μια ισχυρή εταιρεία με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και δημιουργίας αξίας.

    Το Διοικητικό μας Συμβούλιο αποτελείται από στελέχη υψηλής ειδίκευσης, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανεξάρτητοι και όλοι δεσμεύονται να ασκούν διοίκηση και να ενεργούν σύμφωνα με όσα τους υπαγορεύει το καθήκον τους προς όφελος της εταιρείας και όλων των μετόχων.

    Δεδομένης της σχετικά μικρής κεφαλαιοποίησής μας και για να διασφαλίσουμε ότι οι μέτοχοι έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν πλήρως τις ανοδικές δυνατότητες της επένδυσης τους στην εταιρεία μας, δημιουργήσαμε την εταιρική μας δομή με ένα ΔΣ που έχει στόχο να προστατεύσει την εταιρεία από εχθρικές ενέργειες όπως αυτές που βλέπουμε από την Sphinx.

    Το Διοικητικό μας Συμβούλιο θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ενέργειες που είναι προς το συμφέρον της εταιρείας και όλων των μετόχων μας.

    Το ΔΣ της Performance Shipping θα εξετάσει τις προτάσεις και το υποψήφιο μέλος και θα παρουσιάσει τις επίσημες συστάσεις του στην έκθεση προς τους μετόχους, η οποία θα κατατεθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα ταχυδρομηθεί σε όλους τους μετόχους που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στην ετήσια συνέλευση της εταιρείας το 2024.

    Η ετήσια συνάντηση δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί. Το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει επίσης το αίτημα για τα λογιστικά βιβλία και τα αρχεία κατά περίπτωση.

    Οι μέτοχοι της Performance Shipping δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία ενέργεια αυτή τη στιγμή.

    Διαβάστε ακόμη:

    Performance Shipping: Αλλαγές στη διοίκηση ζητά ο εφοπλιστής Γ. Οικονόμου

    Performance Shipping: Πόλεμος μέχρις εσχάτων για τον έλεγχο της εταιρείας μεταξύ Γιώργου Οικονόμου και Ανδρέα Μιχαλόπουλου

    Πόλεμος επιστολών Οικονόμου – Παληού: Τι απαντά η Performance Shipping στους υπαινιγμούς για την δομή διακυβέρνησης της



    ΣΧΟΛΙΑ