• Ναυτιλία

    Σε ελληνική ναυτιλιακή το… περιζήτητο capesize της NS United

    star polaris πετρος παππας ναυλαγορά

    Το φορτηγό πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου τύπου capesize “Star Polaris” της Star Bulk Carriers είναι χωρητικότητας 180.000-dwt και κατασκευής του έτους 2011


    Στα χέρια ελληνικής εταιρείας φέρεται να κατέληξε ένα… περιζήτητο πλοίο capesize 15ετίας της ιαπωνικής ναυτιλιακής NS United.

    Πληροφορίες από ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι το πλοίο NSS Fortune (χωρητικότητας 184.900 dwt, κατασκευής 2003), το οποίο είχαν επιθεωρήσει αρκετές εταιρείες, όχι μόνο από την Ελλάδα, πωλήθηκε σε εταιρεία ελληνικών συμφερόντων, η ταυτότητα της οποίας πάντως παραμένει μυστήριο.

    Όπως μυστήριο παραμένει και η τιμή στην οποία πωλήθηκε το πλοίο, με τις απόψεις να διίστανται ανάμεσα σε αυτούς που την τοποθετούν στα 15,5 εκατομμύρια δολάρια, και σε αυτούς που την υπολογίζουν σε 14,8 εκατ. δολάρια το πολύ.

    Πάντως, όπως σημειώνει το TradeWinds, η πώληση του πλοίου δείχνει να είναι μία λογική κίνηση από την πλευρά της ιαπωνικής εταιρείας, που βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της, ο οποίος αποτελείται από σχεδόν 50 πλοία, εκ των οποίων τα 29 είναι capesizes. Η αξία του στόλου της εταιρείας υπολογίζεται στα 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια, συν 405 εκατ. δολάρια ακόμα που αξίζουν τα πλοία που έχει παραγγείλει και είναι υπό κατασκευή, σύμφωνα με στοιχεία του VesselsValue.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ποιοι εφοπλιστές αγόρασαν τα περισσότερα τάνκερ και bulkers φέτος. Όλα τα ονόματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γ. Προκοπίου: Αποσύρει τα πλοία της από το The Cool Pool η Dynagas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ποιο έμπειρο στέλεχος της Maran Gas αποχωρεί από την εταιρία



    ΣΧΟΛΙΑ