• Ναυτιλία

    Πειρατεία στο Τόγκο: Τέταρτη ημέρα αγωνίας – Τι αποκαλύπτει η οικογένεια του Έλληνα απαχθέντα

    Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που απήχθη από το τάνκερ Elka Aristotle


    Κορυφώνεται η αγωνία για την οικογένεια του άτυχου 20χρονου Έλληνα ναυτικού από το Μεσολόγγι, καθώς οι μέρες περνούν και δεν έχουν κανένα νέο από το παιδί τους, ούτε και από τους πειρατές, σχετικά με τα αιτήματά τους.

    Η οικογένεια του νεαρού ναυτικού, που πραγματοποιούσε το πρώτο του ταξίδι, άνοιξε την πόρτα του στην κάμερα του Star και μίλησε για τις ώρες αγωνίες που περνά, αναμένοντας ένα νέο από τον 20χρονο.

    Ο μεγάλος αδερφός του ναυτικού αποκάλυψε πως νιώθει τύψεις για το συμβάν της απαγωγής, καθώς, όπως αποκάλυψε, ήταν αυτός που ώθησε τον 20χρονο να ασχοληθεί με τα καράβια. Παράλληλα, ο αδελφός του Δημήτρη περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που περνούν οι γονείς του, με τον πατέρα του να βρίσκεται διαρκώς πάνω από το τηλέφωνο, περιμένοντας να χτυπήσει και να μάθει ένα νέο για το παιδί του, για το οποίο δεν υπάρχει κανένα σημείο ζωής, από την εξαφάνισή του, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

    Νωρίτερα, ο ίδιος ο πατέρας του νεαρού ναυτικού είχε ξεκαθαρίσει ότι θα δώσουν στους πειρατές οτιδήποτε ζητήσουν, προκειμένου να πάρουν το παιδί τους πίσω. Την ίδια ώρα, τις ακτές της Νιγηρίας και του Τόγκο «χτενίζουν» ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο, ένα αεροσκάφος του στρατού του Τόγκο και περιπολικά της ακτοφυλακής, προκειμένου να εντοπίσουν το κρησφύγετο των πειρατών.

    Η αγωνία για τον 20χρονο δόκιμο ναυτικό εντείνεται και από το γεγονός ότι, όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο νεαρός αντιμετωπίζει ένα χρόνιο πρόβλημα υγείας και πρέπει να του χορηγούνται καθημερινά 3 χάπια.

    Σημειώνεται ότι η πειρατεία έλαβε χώρα στο τάνκερ «ΕLKA Αριστοτέλης» τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανοιχτά του Τόγκο, όταν πειρατές εισέβαλαν στο πλοίο, πέρασαν τους φύλακες και απήγαγαν 4 από τα 24 μέλη του πληρώματος, ανάμεσά τους και τον Έλληνα δόκιμο.

    Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή πάνω στο πλοίο, όπως έχει ανακοινώσει η πλοιοκτήτρια εταιρία.



    ΣΧΟΛΙΑ