• Κοινωνία

    Στην Ελλάδα ο 20χρονος ναυτικός που απήχθη στο Τόγκο

    • NewsRoom

    Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που απήχθη από το τάνκερ Elka Aristotle


    Αίσιο τέλος για την υπόθεση πειρατείας και απαγωγής σε ελληνόκτητο τάνκερ με 4 θύματα, μεταξύ των οποίων και ενός Έλληνα φοιτητή.

    Χαρούμενος επίλογος γράφτηκε στην υπόθεση του 20χρονου Έλληνα ναυτικού που απήχθη από πειρατές στην περιοχή του Τόγκο στις 4 Νοεμβρίου και βρισκόταν όμηρος για 40 ημέρες. Ο νεαρός Έλληνας δόκιμος βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα και επέστρεψε στην οικογένειά του.

    Το βράδυ του Σαββάτου, περί τις 20:30, έφτασε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας ο 20χρονος ναυτικός.

    Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκαν συγκινημένα τα μέλη της οικογένειάς του, με τη μητέρα του να του δίνει μια ελληνική σημαία.

    Ο Έλληνας ναυτικός έφτασε στο αεροδρόμιο, συνοδευόμενος από τον αδερφό του. Τον υποδέχτηκαν οι γονείς του και η μικρή του αδερφή, κρατώντας λουλούδια. Δακρυσμένος αγκάλιασε τους γονείς του και η μητέρα του τον αγκάλιασε, κρατώντας την «γαλανόλευκη».

    «Είμαι καλά τώρα, φοβήθηκα πολύ. Μου φέρθηκαν καλά, γιατί γι’ αυτούς ήμουν το χρήμα», είπε στις πρώτες του δηλώσεις.
    Ο 20χρονος Έλληνας ναυτικός που είχε απαχθεί στο Τόγκο

    «Επιτέλους, γύρισα σπίτι μου», ήταν από τα πρώτα λόγια του νεαρού, ο οποίος ευχαρίστησε όλο τον κόσμο «από τον μικρό μέχρι τον μεγαλύτερο» και ιδιαίτερα την ομάδα «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» για τη βοήθεια.

    Η οικογένεια αναχώρησε ήδη για το σπίτι τους στο Μεσολόγγι. Η οικογένεια, παρά το γεγονός ότι για περισσότερο από έναν μήνα δεν είχε νέα από το παιδί της, παρέμενε αισιόδοξη ότι στο τέλος όλα θα πάνε καλά και θα γυρίσει στο σπίτι τους, όπως και έγινε.

    Η απελευθέρωση του νεαρού, καθώς και δύο ακόμη από τους απαχθέντες έγινε την Παρασκευή. Ο τέταρτος ναυτικός δυστυχώς έχασε τη ζωή του, όπως όλα δείχνουν, από πρόβλημα υγείας που τον επιβάρυνε κατά τη διάρκεια της ομηρείας του.



    ΣΧΟΛΙΑ